Mersin Mutfağı'ndan Zeytinyağlı Kuru Dolma

Malzemeler

Kuru patlıcan, kuru dolmalık biber ve kuru domates ayrı tencerelerdeki suya atılır. 

Patlıcanlar birkaç defa suya atılıp çıkartılır. 

Su kaynayana kadar bırakılır. 

Soğan ve sarımsak doğranır. 

İçi için ıslatılmış bulgur, biber salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, turunç suyu, soğan, sarımsak, domates sosu ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. 

Kuru domatesler bıçak arası yöntemiyle doğranır. 

Doğranan kuru domateslerde harcın içine atılarak harç tamamlanır. 

Sudan çıkarılmış kuru patlıcan ve kuru biberin içine doldurulur.

 Tencereye yerleştirildikten sonra üzerine tabak kapatılır ve kaynamış koyularak 25-30 dk pişmeye bırakılır. 

Afiyet olsun.