Çay Saati Menüsünden "Çikolatalı Kokoşlar"

  • 1/2 su bardağı şeker (100 gr)
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı (125 gr)
  • 1 paket krema (200 gr )
  • 4,5 su bardağı hindistan cevizi (280 gr )
  • 300 gr sütlü çikolata
  • Bir çimdik tuz



 

Tereyağını tencereye koyarak ocakta eritmeye başlayın.Tereyağı eridikten sonra üzerine toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Üzerine krema ve tuzu ekleyin. Yaptığınız karışım kaynadıktan sonra altını kapatın. 

Üzerine hindistan cevizini ekleyip hepsini birlikte karıştırın. Derin kare bir kaba kenarlarından çıkacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Tenceredeki karışımı yağlı kağıt koyduğunuz kaba dökün. Heryerinin eşit olması için kaşıkla bastırarak yerleştirin. 

Kenarlarında ki yağlı kağıdı üzerine kapatarak buzdolabına koyun. Bu sırada çikolataları benmari usulü eritmek için bir tencereye sıcak su koyup ocağa alın. Tencerenin üzerine cam bir kap yerleştirip çikolataları içine koyarak eritin. 

Dolaba koyduğunuz çikolataların içi sertleşmiş ise ters çevirerek yağlı kağıda çıkarın. 2 parmak kalınlığında kesin. 

Kesilen her bir parçayı 2 yada 3'e bölerek tekrar kesin. Böldükten sonra erittiğiniz çikolataya batırıp çikolata ile kaplayın.

Kapladıktan sonra çikolatalarının donması için biraz bekletin. Donduktan sonra erittiğiniz çikolatalar dan çatalla alarak kokoşların üzerine ince ince dökerek servis edin.

Afiyet olsun.