Zübeyde Hanımın çay saati menüsünden "Fındık Lahmacun"

2 adet yufka

 

 

Sıvıyağ

Su

 

 

İç Harcı İçin;

 

 

250 gr dana kıyma

2 adet kuru soğan

2 adet domates

5 adet sivri biber

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1/2 çay bardağı su

Karabiber

Pul biber

Tuz 

İç harcı için bir kaba soğanları soyup rendeleyin. Üzerine kıymasını ekleyin. 

Domatesleri de ufak ufak doğrayıp eklendikten sonra salçaları ekleyin. Bu sırada biberleri ince ince doğrayıp sarımsakları ezin. 

Sarımsak, biber , karabiber, pul biber ve tuzunu da ekledikten sonra son olarak suyunu da ekleyip hepsini birlikte yoğurun. Su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. 

Yufkalardan birini açın. Üzerine yaptığınız su ve sıvıyağlı karışımı döküp diğer yufkayı üzerine serin. 

Birleştirilen yufkayı bir kase yardımıyla yuvarlak parçalar halinde çıkarın. Tepsinin altına yağlı kağıdı serip yuvarlak lahmacunları tepsiye yerleştirin. 

Yapılan iç harcı yufkaların üzerine koyup 180 derecede pişirin.