Sivas Mutfağından "Mercimekli Yaprak Sarma"

Sarma için öncelikle yeșil mercimekler hașlanır.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Hatice Nurefşan Doğan olacak Hatice Nurefşan Doğan, Sivas mutfağına özgü “Mercimekli Yaprak Sarma”, “Şirvan Pilavı”, “Sarığı Burma Tatlısı” ve “Hingel” yaptı.

  İçi için yarma, yıkanan bulgur, salça,kuru reyhan, kuru maydanoz, kuru dereotu bir kaba alınır. Eğer dereotu, reyhan ve maydanozun kurusu yoksa tazesini de kullanabilirsiniz

 Bu sırada yeșil biberler, taze soğan ve maydanozlar ince ince doğranır. Domatesler de küp küp doğrandıktan sonra, hazırlanan iç malzemeye  pul biber, karabiber, tuz ile birlikte hepsi eklenir

 Son olarak hașlanan yeșil mercimekte eklendikten sonra hepsi birlikte karıştırılır ve içerisine su eklenir. 

Bu sırada pişirilecek tencerenin altına etler yerleştirilir

Yapılan iç harç yaprakların arasına koyularak sarılır. Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir ve üzeri bir tabakla kapatılır.

Sokoreci için soğanlar piyazlık doğranır. Doğranan soğanlar tavaya alınır ve biraz kavrulur. 

Üzerine sıvıyağ ve tereyağ eklendikten sonra pastırmalar doğranıp salça ve tuz ile birlikte eklenir.

Son olarak yarım bardak su da eklendikten sonra dolmaların üzerine dökülür ve pişmeye bırakılır.

Afiyet Olsun