İstanbul Çay Saatinden Kapalı Hamburger

Malzemeler

Malzemeler

Un, maya, şeker, tuz, sıvıyağ yoğrulur, hazır olan hamur mayalanması için bekletilir. 

Köfte için kırmızı biber közlenir. 

Kırmızı soğan doğranır. 

Mantarlar tavaya alınarak kızartılır. 

Kuru soğan, kıyma, tuz, karabiber, doğranan közlenmiş biberler yoğrularak köfte oluşturulur. 

Köfteler tavada hafifçe çevrilir. 

Mayalanan hamurdan parçalar koparılarak açılır. 

Üzerine çedar peyniri, mantar, köfte, kırmızı soğan, bebek ıspanak konur. 

Hamur bohça gibi kapatılır. 

Üzerine yumurta sarısı sürülür.

 Susam dökülür. 

180 derecelik fırında pişirilir. 

Afiyet olsun.