Amasya Mutfağı'ndan Bakla Dolması

Malzemeler

Malzemeler

Kuru baklalar haşlanması için suya atılır.

Yarma ve mercimek yıkanır. 

Etler tencereye konur. 

 

 

 

Soğanlar doğranır. 

Islanan yarma ve mercimeğe biber salçası, domates salçası, yağ ve soğanlar karıştırılır. 

Pişen baklalarda harcın içine katılarak iyice harmanlanır. 

Baharatlarıda eklenerek hazır hale getirilir. 

Önceden suda bekletilip süzülmüş yaprakların içine harç konur bohça şeklinde sarılır ve etlerin üzerine yerleştirilir. 

Suyu eklenerek ocağa alınır. 

Sosu için tavaya yağ konur. 

Yağ kızdıktan sonra doğranmış soğanlar atılır hafif karamelize olduktan sonra salça eklenerek kavrulur. 

Hazırlanan sos pişmeye devam eden dolmaların üzerine dökülür. 

Üzeri kapatılarak pişirilir. 

Tencere ters çevrilerek servis edilir. Afiyet olsun.