Islanan yarma ve mercimeğe biber salçası, domates salçası, yağ ve soğanlar karıştırılır.
Pişen baklalarda harcın içine katılarak iyice harmanlanır.
Baharatlarıda eklenerek hazır hale getirilir.
Önceden suda bekletilip süzülmüş yaprakların içine harç konur bohça şeklinde sarılır ve etlerin üzerine yerleştirilir.
Suyu eklenerek ocağa alınır.
Sosu için tavaya yağ konur.
Yağ kızdıktan sonra doğranmış soğanlar atılır hafif karamelize olduktan sonra salça eklenerek kavrulur.
Hazırlanan sos pişmeye devam eden dolmaların üzerine dökülür.
Üzeri kapatılarak pişirilir.
Tencere ters çevrilerek servis edilir. Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.