Antalya Çay Saatinden Elmalı Turta

Malzemeler

Tereyağı, pudra şekeri, tarçın, un karıştırılarak yoğrulur. 

Yumurtada eklenerek yoğrulmaya devam edilir. 

Hazırlanan hamur poşete sarılarak 15 dk dolapta bekletilir. 

Muhallebisi için süt, toz şeker, un ve yumurta bir tencerede pişirilir.

 Turtanın güllerini yapmak için elmalar ince ince dilimlenir.

 Bir tavaya şeker ve su katılır. 

Dilimlenen elmalar tavaya konur. 

Hamur yağlanan turta kabına serilir. 

Kabarmaması için çatalla delinir. 

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. 

Gülü hazırlamak için 3 dilim elma sırayla dizilir ve sarılırak güller yapılır. 

Hazırlanan muhallebi fırından çıkarılan tarta dökülür.

 Ardından güller yerleştirilir. 

Hazırlanan tart dolapta bekletilir. Afiyet olsun.