Muğla mutfağına özgü “Saray Tatlısı”

Birkaç damla limon suyu, yoğurma kabına yumurtalar, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve su alınıp karıştırılır. 

Unu da kontrollü olarak eklenip hamur yoğurulur.

 Hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılıp yuvarlanır. Hamurlar tek tek ince açılır. 

Yufkalar zeytinyağı ile hafifçe yağlanır.

İç harcı için susamlar az sıvıyağda kavurulur. İçine dövülmüş ceviz konup ocaktan alınır.

Yufka ortadan ikiye bölünüp ayrı ayrı rulo haline getirilir.

Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine birbirlerini çevreleyecek şekilde yuvarlanarak konur. 

Tepsi dolunca üzeri yine hafifçe yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. İnmesine yakın limon suyu konulur.
Fırından çıkınca ılık şerbet dökülür.İsteğe bağlı olarak üstüne susam gezdirilir ve servis yapılır.