Konya Mutfağından "Libje Çorbası"

MALZEMELER

 

1 bütün tavuk 

2 su bardağı pilavlık bulgur 

1 baş sarımsak 

3 yemek kaşığı tereyağı 

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kimyon 

1 tatlı kaşığı tuz 

Su

SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı 

1 tatlı kaşığı pul biber 

 

1 bütün tavuk haşlanır ve didilir. 2 su bardağı pilavlık bulgur tencereye alınır, hafif üstünü geçecek kadar su ve biraz da tuz eklenip suyu çekene kadar pişirilir. 

İçine tekrar 1 su bardağından biraz daha az sıcak su eklenip ocağın altı kapatılır. Haşlanmış tavuk suyuna sarımsak rendelenip kimyon ve tuz eklenir.

Geniş bir tencereye tereyağı konulur, içine un eklenip kavrulur. Kavrulan una tavuk suyu yavaş yavaş dökülerek çırpma teli ile karıştırılır ve içine didilmiş tavuklar eklenip karıştırmaya devam ederek kaynatılır. 

Dikdörtgen cam bir tepsiye döşenen bulgur yoğrulur ve tepsinin kenarlarına itilerek ortada bir havuz oluşturulur. 

 Havuzun içine tavuk çorbası dökülür. Üzerine tereyağında kızdırılan pulbiber gezdirilerek servis edilir.

MELEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN: LİBJE ÇORBASI MALZEMELER 1 bütün tavuk 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 baş sarımsak 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Su SOSU İÇİN: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 bütün tavuk haşlanır ve didilir. 2 su bardağı pilavlık bulgur tencereye alınır, hafif üstünü geçecek kadar su ve biraz da tuz eklenip suyu çekene kadar pişirilir. İçine tekrar 1 su bardağından biraz daha az sıcak su eklenip ocağın altı kapatılır. Haşlanmış tavuk suyuna sarımsak rendelenip kimyon ve tuz eklenir. Geniş bir tencereye tereyağı konulur, içine un eklenip kavrulur. Kavrulan una tavuk suyu yavaş yavaş dökülerek çırpma teli ile karıştırılır ve içine didilmiş tavuklar eklenip karıştırmaya devam ederek kaynatılır. Dikdörtgen cam bir tepsiye döşenen bulgur yoğrulur ve tepsinin kenarlarına itilerek ortada bir havuz oluşturulur. Havuzun içine tavuk çorbası dökülür. Üzerine tereyağında kızdırılan pulbiber gezdirilerek servis edilir.