Meryem Hanım'ın Mutfağı'ndan "Ağlayan Kek"

Malzemeler

Malzemeler

Keki için yumurta ve şeker çırpılır. 

Kakao, kabartma tozu ve un eklenir ve karıştırmaya devam edilir.

Kek karışımı yağlanmış kalıba döküldükten sonra 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. 

Muhallebisi için süte, un, nişasta, şeker katılır. Ocağın üzerinde karıştırılarak pişirilir. Pişmesine yakın vanilyası katılır ve ocaktan alınır ardından soğumaya bırakılır. Ilımaya yakın içine tereyağ atılır ve mikserle çırpılır.

Çikolata benmari usulü eritilir. İçine süt ilave edilip karıştırılır.

Pişen kek kalıptan çıkarılır. Üzerine önce muhallebi dökülür. 

Onun da üzerine çikolata soso dökülülerek servis edilir.

Afiyet Olsun