İstanbul Çay Saati'nden Sebzeli Kiş

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için un, tereyağı, suda çırpılmış yumurta, tuz yoğrulur ve dolaba atılır.

İçi için sebzeler soyulur. 

Havuç ve kabak rendelenir. 

 Ispanak ve soğan doğranır. 

Karıştırılarak ocağa alınır, rengi dönmeden alınır. 

Dolaptan çıkarılan hamur açılır. 

Kalıba yerleştirilir. 

Kabarmaması için nohut folyaya sarılarak kişin üstüne konur. 

180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirilir. 

 Sos için krema, yumurta ve tuz karıştırılır. 

Sebzelerin içine dökülerek karıştırılır.

 Kaşar da rendelenerek sebzeli harcın içine eklenir. 

Fırından çıkarılan kişin içine konur ve tekrar fırına atılır.

Afiyet olsun.