Şanlıurfa Mutfağından Borani

Malzemeler

Malzemeler

Yoğurma kabına ince bulgur, yağsız ve iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma, pulbiber, tuz, yoğurulurken suyunu salması için irice doğranmış soğan konur ve iyice yoğurulur.

Harçtan nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.

Köfteler sıvıyağda kızartılır. Düdüklü tencereye kuzu kuşbaşı koyulur ve suyunu salıp çekene kadar kavurulur.

Düdüklü tencerede pişen etler suyuyla birlikte kavrulmuş pazı saplarının olduğu tencereye dökülür. İçine bir gece önceden ıslanıp haşlanan nohut ve börülceler atılıp bir taşım kaynatılır.

Ocaktan alındıktan sonra içine kızaran köfteler katılıp servis edilir. Afiyet olsun.