Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme Deprem Özel Bölümü - 09.02.2023

Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme Deprem'e Özel programına katılan Araştırmacı Prof. Dr. Ziyadin Çakır, ihmal edilen deprem bölgelerinden bahsetti. Faylardan bahseden Çakır,  İstanbul depremininde öngörülemez olacağının altını çizmektedir.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur canlı yayına bağlandı. Afetle ilgili bilgiler verirken öncelikli ihtiyaçları söyledi. Herkesin duyarlılığının devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Antakya'dan gelen görüntü yürekleri yaktı. Çaresiz baba, eşi ve çocuklarını cebindeki bir paket bisküviyle bekledi. Cebindeki bisküviyi bir umut sakladı... Acılı baba Şerif Ölmez'in çaresizliği büyük felaketin özetiydi.

Deprem bölgesine yardımlar gelmeye devam ediyor. Mehmetçik deprem bölgesine gitti. Milli Savunma Bakanlığı, İskenderun'a iki gemi gönderdi. Bu gemilerden biri hastaneye çevrildi. Son hazırlıklar yapılıyor. Yaralılar buraya getirilip tedavi edilecek. Acil müdahale için 120 yatak oluşturuldu. Geminin içinde bir ameliyathane, bir laboratuvar ve iki röntgen alanı oluşturuldu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal, fay hatlarından ve büyük bir felakate neden olan bu depremin fay hattının nasıl tetiklendiği üzerine açıklamalar yaptı.

ÖNE ÇIKANLAR