Sebzeli Pastırmalı Kiş
Pelin Karahan, Çiğdem Özerk Onay ile Sebzeli Pastırmalı Kiş tarifinin yapılışını gösterdi.
Malzemeler;
7 su bardağı un
200gr Bitkisel Margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
İç harç için;
Yarım bağ pazı
2 adet kabak
1 adet orta boy soğan
1-2 yemek kaşığı Bitkisel Margarin
50 gr çemensiz pastırma
Üzeri için;
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
Un bir kaba alınır. Bitkisel margarin eklenir, yoğurulur. Yumurta eklenir. Hamur kalıba yayılır. Hamurda delikler açılır. Fırında 180 derecede 20 dk pişirilir. Kabak, soğan doğranır. Tavada ayçiçek yağı ile sotelenir. Doğranan pazılar eklenir. Yumurta çırpılır. Süt ilave edilir. Pişen kiş hamururnun içine iç harç ilave edilir. Kabaklar iç malzemenin üstüne dizilir. Pastırmalar ilave edilir. Kaşar peyniri serpiştirilir. Yumurta dökülür. Muskat rendelenir. Tekrardan fırına verilir 30 dk 180 derecede pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.