1 Dakikada Ev yapımı Künefe

Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'in 6. Bölümünde; Pelin Karahan, Züleyha Dere ile Ev Yapımı Künefe tarifinin yapımını gösteriyor.

 

Malzemeler
500 gr taze kadayıf
250gr tereyağı
300 gr tuzsuz dil peyniri
1 su bardağı toz Antep fıstığı
Pişirmek İçin;
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin,
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Şeker ve su ile şerbet yapılır. Birkaç damla limon sıkılır. Tereyağı eritilir. Kadafıylar el yardımı ile ayrılır. Tereyağı tavaya sürülür. Künefe peyniri kesilir. Yağlanan tavaya künefe peyniri ve tekrar künefe koyulur. Künefenin üzerine ağırlık konulur. Bastırılarak önlü arkalı pişirilir. Şerbet dökülür. Fıstık ile süslenerek servis edilir.