Terkib-i Çeşidiye

Öykü Gürman İle Günün Yemeği 19. Bölümünde Öykü Gürman, Nevin Us ile birlikte Osmanlı Mutfağı'nın vazgeçilmez lezzetlerinden Terkib-i Çeşidiye yaptı.

Malzemeler;

  1. 500 gr kemiksiz koyun eti
  2. 150 gr yağlı koyun kıyması
  3. 10 adet kuru kayısı
  4. 10 adet kuru erik
  5. 75 gr çiğ badem
  6. 2 adet yeşil elma
  7. Yarım çay bardağı nar ekşisi
  8. 2 yemek kaşığı bal
  9. 1 su bardağı su
  10. 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  11. Yarım çay bardağı misk-i amber
  12. Yarım çay bardağı gül suyu
  13. 1 çay kaşığı karabiber
  14. 1 çay kaşığı tuz