Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 249. Bölüm Fragmanı

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 249. Bölümünde; Turgay Başyayla Giresun’daki lezzet yolculuğuna Keşap ilçesine bağlı Kayabaşı köyünden başlayarak devam ediyor. Coşkulu köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda pancar çorbası, kazanda keşkek, etli yaprak sarma, sebzeli haşlama, ısırgan yemeği yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde mısır ekmeği ve gözleme yapıyor. Turgay Başyayla, Giresun’un tarihi çarşılarını geziyor. Giresun yağlısı, karışık Giresun pidesi, kaburga kebabı sırları ekrana geliyor. Hamsi böreği, soslu palamut, mezgit buğulama anlatılıyor. Unlu patlıcan tava, pezik mücveri, fındıklı ayva tatlısının püf noktaları anlatılıyor. Lezzet yolculuğunun son durağında fındık mantarı, ısırgan çorbası, güveçte kapama et anlatılıyor. Müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuluyor.