Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 247. Bölüm Fragmanı

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 247. Bölümünde; Turgay Başyayla Denizli’deki lezzet yolculuğuna Pamukkale ilçesine bağlı Irlıganlı köyünden başlayarak devam ediyor. Coşkulu köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda top tarhana, kazanda pekmezli helva, tutmaç aşı, kürdan kebabı, tavuk dolması nar ekşisi ve ayva reçeli anlatılıyor. Hanımlar sac üzerinde börek yapıyor. Turgay Başyayla Pamukkale travertenlerini geziyor. İrmik helvası haşhaşlı revani sırları ekrana geliyor. Lezzet yolculuğu son durağında lezzetiyle damaklarda tat bırakan paşa kebabı, saray kebabı, tuzda bonfile anlatılıyor. Müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuluyor.