Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 245. Bölüm Fragmanı

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 245. Bölümünde; Turgay Başyayla Kastamonu’daki lezzet yolculuğuna Cide ilçesine bağlı Derebucağı’ndan başlayarak devam ediyor. Coşkulu köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda aşure, kazanda etli pilav, sütlü kabak filizi, erikli pekmezli barbunya, bohça kebabı, kıymalı musakka yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde etli ekmek yapıyor. Turgay Başyayla, Kastamonu’nun tarihi çarşılarını geziyor. Soğan dolması, banduma, ekşili çorbanın sırları ekrana geliyor. Mezgit tava, palamut ızgara, kırlangıç çorbası anlatılıyor. Lezzet yolculuğu son durağında lezzetiyle damaklarda tat bırakan etli yaprak sarma, oğmaç çorbası, kuzu tandır anlatılıyor. Müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuluyor.