Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 222. Bölüm Fragmanı / Giresun

Türkiye’yi karış karış gezip yöresel tatları ekrana taşıyan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’nun Giresun’daki ilk durağı Akçalı köyü oluyor. Davul, zurna ekibi eşliğinde coşkulu bir karşılama yapılıyor. Isırgan çorbası, kazanda kuru yeşil fasulye, pancar dolması, patates yoğurtlusu, kiraz kavurması, haşlama hazırlanıyor. Köyün hanımları, sac üzerinde şekerli yufka ve gözleme pişiriyor. Turgay Başyayla, Giresun’un tarihi çarşılarını geziyor. Soğanlı kavurma, hoşgıran çorbası, sütlü fındıklı kadayıfın lezzet sırları anlatılıyor. Pezik mıhlama, turşu kavurması ve su böreği hazırlanıyor. Şebinkarahisar’da çanak kebabı, siron, burma tatlısı müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuluyor.