Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 214. Bölüm Fragmanı / Isparta

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nun Isparta’daki ilk durağı Yakaören köyü oluyor. Davul, zurna ekibi eşliğinde coşkulu bir karşılama yapılıyor. Kazanda tarhana çorbası, kazanda çiğirdek helvası, fasulye musakkası, tepside kâğıt kebabı, lahana sarması, sini böreği hazırlanıyor. Köyün hanımları, sac üzerinde kabak böreği ve gözleme pişiriyor. Turgay Başyayla, Isparta’nın tarihi çarşılarını geziyor. Isparta şiş, kıymalı ve köy peynirli pidenin lezzet sırları anlatılıyor. Isparta güllacı ve cevizli kadayıf hazırlanıyor.  Nokul, hürmeli pilav, güveç kebabı müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuluyor.