Türkiye’yi karış karış gezip yöresel tatları ekrana taşıyan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’nun Antalya’daki ilk durağı Alanya ilçesine bağlı Gümüşkavak köyü oluyor. Davul, zurna ve zeybek ekibi eşliğinde coşkulu bir karşılama yapılıyor. Kazanda gülüklü çorba, kazanda parça etli pilav, öksüz helvası, soğan yahnisi, etli gölevi hazırlanıyor. Köyün hanımları sac üzerinde bazlama ve gözleme pişiriyor. Turgay Başyayla Antalya’nın tarihi çarşılarını, plajlarını geziyor. Antalya şiş, şevketi bostan ve kaburga dolmasının lezzet sırları anlatılıyor. Avcı böreği, kapya biber dolması, ızgarada sucuk yapılıyor. Yörük yemeklerinden keşkek, topalan yemeği, et yemekleri gibi özel lezzetlerin sunumunda müzik ekibi yöresel türküler seslendiriyor.