Turgay Başyayla’nın Adana’daki lezzet yolculuğunda ilk durağı Pozantı ilçesine bağlı Karakışlakcı köyü oluyor. Davul, zurna ekibi eşliğindeki coşkulu karşılamanın ardından muhteşem yemekler hazırlanıyor. Kazanda tarhana, kazanda mantarlı bulgur, etli fasulye kavurması, etli yaprak sarma, analıkızlı çorba, kabak tatlısı yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde sıkma börek pişiriyor. Turgay Başyayla, Adana’nın tarihi çarşılarını, kazancıları, saat kulesini, Ulu Camii, taş köprüyü, merkez parkı ekrana taşıyor ve keyifli sohbetlere imza atıyor. Adana’nın damaklarda iz bırakan tatlarından kaburga şiş, adana ciğeri ve çöp şişin lezzet sırları anlatılıyor. Pozantı’da pirzola sucuk ızgara, sebzeli güveç ve halka tatlısı yapılıyor. Güveçte kuzu incik, suşi kebap, domates tava yapılırken, şahane lezzetlerin sunumunda yöresel türküler seslendiriliyor.