Türkiye’yi şehir şehir, köy köy gezip yöresel tatları ekrana taşıyan Turgay Başyayla’nın Ankara’daki ilk durağı Akyurt ilçesine bağlı Güzel Hisar köyü oluyor. Davul, zurna ekibi eşliğindeki karşılamanın ardından muhteşem yemekler hazırlanıyor. Kazanda homaca, tutmaç çorbası, tirit, höşmerim, patatesli sulu köfte ve lahana sarması yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde bazlama, gözleme pişiriyor. Turgay Başyayla, Ankara’nın tarihi çarşılarını ve Kuğulu Park’ı geziyor, bir yandan da keyifli sohbetler ediyor. Polatlı’da pirinç güveci, soğan çorbası, el açması börek tarifleri veriliyor. Meşhur Ankara simidinin lezzet sırrı anlatılıyor. Haymana’da Ankara tava, etli patlıcan güveç ve ayva tatlısı tarifleri veriliyor. Şahane lezzetlerin sunumunda yöresel türküler seslendiriliyor.