Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 196. Bölüm Fragmanı / Şanlıurfa

Turgay Başyayla, Şanlıurfa’daki lezzet yolculuğuna Siverek ilçesine bağlı Takoran Köyü’nden başlıyor. Davul, zurna eşliğinde şahane bir karşılama  yapılıyor. Görenlerin hayran kaldığı Takoran Vadisi’nde tekne turuna çıkıp, balık tutuyorlar.  Takoran Köyü’nde hanımlar kazanda ayran çorbası, etli Karacadağ pirinci, sazan kızartma, susamlı içli köfte,  sac üzerinde katmer yapıyor. Turgay Başyayla, Şanlıurfa’nın tarihi çarşılarını ve pazarlarını geziyor. Soğan kebabı, kazan kebabı, şıllık tatlısı hazırlanıyor.  Meşhur Şanlıurfa ciğerinin lezzet sırları anlatılıyor. Kuzu tandır, kaburga dolma ve  tepsi kebabının sunumunda müzik ekibi yöresel türküleri seslendiriyor.