‘Hep birlikte tatile çıkıyoruz’

Güncelleme: 18 Mart 2017 Cumartesi, 10:20:19

Show TV’nin yeni gezi programı ‘Fatmagül Tatilde’nin sunucusu Fatmagül Fakı, gezi programlarına farklı bir bakış kazandıracak yapım için “Fatmagül Tatilde bomba

Bu programda her şey sizin istediğiniz gibi olacak, Fatmagül Fakı seyircinin hayallerini gerçekleştirecek. Bugün ve her cumartesi saat 14.00’te Show TV ekranında olacak yeni ezi programı ‘Fatmagül Tatilde’nin güler yüzlü sunucusu Fatmagül Fakı’yla yeni projesini konuşmak üzere bir araya geldik. Gidilecek ülkeleri ve rotayı seyircinin belirleyeceği bu projede yer almaktan mutlu olduğunu dile getiren Fakı, diğer gezi programlarına farklı bir alternatif sunduklarını belirtti.

‘Fatmagül Tatilde’ bugün Show TV ekranlarında başlıyor. Nasıl bir program olacak?

En başta çok eğleneceğimiz ve beraber hareket edeceğimiz interaktif bir program olacak. Seyirciyle beraber hiperaktif bir program yapacağız.

Seyirciler programa nasıl katkıda bulunacaklar?

Nereye gideceğimize ve orada neler yapacağımıza seyircilerimiz karar verecekler. Oraya git, şunu ye, bu hayvanı sev gibi isteklerini yerine getireceğiz. Yolumuzu seyircinin tavsiyeleri belirleyecek. Tarihe ve kültüre dokunacağız, insanlarla iletişim kuracağız. Program bittikten sonra canlı yayında olaca ğım. Önerilerinizi, isteklerinizi alacağım ve sorularınızı cevaplayacağım. Sosyal medya hesaplarımızdan yorum, soru ve önerileri bekliyoruz.

Bir ülkede biz neyi merak ediyorsak, neyi seviyorsak siz onları ekrana getireceksiniz... Öyle daha güzel değil mi?

Klasik bir gezi programının dışında isteklere yönelik olunca daha çok eğlenmez misiniz? Bir gezi programı izlediğinizde o mekânlar size ütopik gelebilir. Herkesin gidebileceği yerleri tercih edeceğiz. İmkânsız diye bir şey yok.

 

'ÖNCE DÜNYAYI GEZECEĞİZ' 

İlk program Tayland’da geçiyor. Neler yaşadınız?

Çok fazla detay vermeyeceğim ama Tayland muazzam bir ülke. Yemekleri, kültürü çok farklı. Bambaşka bir dünya. Biz gezerken çok eğlendik umarım sizler de seyrederken eğlenirsiniz. Tayland’da insanlarla vücut diliyle anlaşmaya çalıştığımız sahneler bile çok eğlenceliydi.

Hep yurtdışında mı olacaksınız?

Önce dünyayı gezeceğiz. Türkiye için de belki başka bir konsept olabilir. Şu an planımız sadece yurtdışı.

Gittiğiniz yerlerde Türklerle karşılaşıyor musunuz?

Tayland’da Maraş dondurmacısı bir abiyle karşılaştık. Sokakta gezerken gördük. Sohbet ettik. Dünyanın her yerinde bizden birileri var.

 ‘Fatmagül Tatilde’ insanlara ne vaat ediyor?

Hep beraber tatile çıkıyoruz. Ben birazönden gidiyorum. Bir yeri merak ediyorsanız oraya sizden önce gidip seyahatiniz için ön bilgi vereceğim. Gün boyunca ekibimizle birlikte sokaklardayız. ‘Fatmagül Tatilde’ bomba etkisi yaratacak. Seyircilerimizle birlikte gezeceğiz. Sunucunun veya yapım şirketinin isteği doğrultusunda değil, seyirci ne yapmamı isterse onu yapacağım. Bu programda kontrol seyircide.

Bu koşturmacada çevrenizdekilere vakit ayırabiliyor musunuz?

Şikâyetler gelmeye başladı. Arkadaşlarım ‘Yüzünü ne zaman göreceğiz’ diyorlar.

En fazla kim şikâyet ediyor?

Eminim konuşabilse köpeğim şikâyet ederdi. Ama annem diyebilirim.

 

 ‘Her şeyi yiyeceğim ama kilo almak beni korkutuyor’

Sizin görmeyi çok istediğiniz bir yer var mı?

Hindistan’ı çok merak ediyorum. Hindistan’a gidip bir düğünde elime kına yaptırmak isterim. Onların yaşam tarzlarını, günlük hayatlarını ve geleneklerini görmeyi çok isterim.

Gezi programı sunanların en büyük derdi kilo almaktır. Bu sizi korkutuyor mu?

Eyvah eyvah. Kilo almak beni korkutuyor. Takipçilerimizin istediği her şeyi yapmak gerekiyor. Ye dedikleri şeyleri yiyeceğim ama ölçüyü ayarlamaya çalışıyorum.

Yemek konusunda seçici misiniz?

Hangi kültür sizi korkutuyor? Su ürünleriyle aram pek iyi değil. Japonya’ya gidersek orada suşiyi nasıl yiyeceğim onu hiç bilmiyorum.

Peki, en sevdiğiniz yemek hangisi?

Eti ve pizzayı çok seviyorum.

 

‘Uçmak ve seyahat etmek benim kaderim’

Kariyerinize hosteslikle başlamıştınız şimdi yine seyahat ediyorsunuz...

Bir önceki programdan sonra biraz ara vermiştim. Dinlenirken bu program gelince çok heyecanlandım. Aslında bıraktığım noktadan başladım. İnsanlarla tekrar bu kadar haşır neşir olacağımı duyunca çok mutlu oldum. Çok dinamik geliyoruz. Uçmak ve seyahat etmek benim kaderim. Ayrılamıyorum bir şekilde yollarımız yine keşişti. Seyahat etmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı çok seviyorum.'

'ANI KAÇIRMAK İSTEMEM'

'Fatmagül Tatilde' sunuculuk açısından nasıl bir deneyim?

Diğer programları stüdyoya girip bir, bir buçuk saatte sunup bitiriyordum. Burada ise sabahtan akşama kadar programdayım. Sürekli mikrofon ve kameraylayım çünkü anı kaçırmak istemiyorum. Sürekli yayındayız. Mikrofonla yaşıyorum. Bazen üzerimde mikrofon var mı yok mu diye kontrol ediyorum.

Kariyerinizin başında Adriana Lima’ya benzerliğiniz çok konuşulmuştu. Bu algı azaldı mı?

Bu benzerliği zaten ben değil seyirci yakıştırdı. Adriana Lima’ya benzemenin benim için önemi yok. Ben Fatmagül’üm. ‘Benziyor, benzemiyor’ yorumları hâlâ devam ediyor ama beni ilgilendirmiyor.

‘Oyunculuğa uzağım’

Geçtiğimiz sezon oyunculuğu da denemiştiniz. Devam etmeyi düşünüyor musunuz?

‘Güneşin Kızları’nda 8 bölüm yer aldım. Çok eğlendim orada ama dizi mi sunuculuk mu derseniz sunuculuk bildiğim ve yapmayı hep istediğim iş olduğu için sunuculuk derim. Oyunculuk daha çok isteyen, daha çok emek veren, okuyan insanların yapması gerektiğine inandığım bir meslek. Ben oyunculuğa uzağım. Sunuculukta kendimi buluyorum.