Türkiye'nin yeni yıldızları

Güncelleme: 13 Kasım 2016 Pazar, 10:37:05

Yıldız fabrikası Best Model’in birincileri Gizem Kayalı ve onur Seyit Yaran, HT MAGAZİn’e konuştu.

Geçtiğimiz ay, duayen organizatör Erkan Özerman’ın liderliğinde 29’uncusu düzenlenen Best Model Türkiye yarışmasında birinciliği kucaklayan isimler Gizem Kayalı ve Onur Seyit Yaran oldu. İkili, 3 Aralık Cumartesi akşamı, bu kez 29’uncu ‘Best Model Of The World’de Türkiye’yi temsilen yarışacak. Wow İstanbul Hotel’de gerçekleşecek olan yarışma SHOW TV ekranında yayınlanacak. 55 ülkeden en iyi kadın ve erkek modellerin yarışacağı organizasyonda ülkemizi temsil edecek olmanın heyecanını yaşayan Gizem Kayalı ve Onur Seyit Yaran’la buluşup yarışmaya nasıl hazırlandıklarını, gelecekle ilgili hedeflerini ve güzellik kriterlerini konuştuk. 

Best Model Türkiye’de birinci olmak hayaliniz miydi?

Gizem Kayalı: Evet, uzun yıllardır bunun hayalini kuruyordum. Zaten 4 yıldır modellik yapıyordum, işimi daha iyi yerlere taşımak ve taçlandırmak için yarışmaya katıldım.

Onur Seyit Yaran: Ben de hayalini kurmuştum. 8 aylık hazırlık süreci boyunca bunun hayaliyle yaşadım. Çok şükür istediğim sonucu aldım.

‘ARTIK KOLUMUZDA BİR BİLEZİK DAHA VAR’

 Final gecesinin heyecanını anlatır mısınız? Birinci olacağınızı hissetmiş miydiniz?

G.K.: Öyle söylemek egoistlik olur çünkü herkes birinci olmak ya da derece almak için yarıştı. Koreografi çalışmaları bana daha uzun geliyordu, o gece çok heyecanlı olduğum için çok çabuk geçti. Backstage’de herkeste titreme oldu.

O.S.Y.: Ben çok heyecanlıydım. Diyetteydim ve diyetin artık sonlarıydı, sabrımın taştığı zamanlardı. O yüzden biraz gergindim. Derece bekliyordum ama birinciliği beklemiyordum. Çok iyi hazırlandım.

Best Model seçilmek özgüveninizi daha da sağlamlaştırdı mı?

O.S.Y.: Şu an çok yeni olduğu için aman aman bir değişim olmadı ama bir özgüven geldi. Kendini beğenmişlik değil de daha oturaklı olmaya başladım. Çünkü geleceğe bakış açım değişti. Artık kolumuzda bir bilezik daha var.

G.K.: O unvanı almak çok gurur verici ama taşımak bence daha önemli. Yaptığımız işlerle, duruşumuzla bunu daha çok göstereceğiz.

Sosyal medyada takipçi sayınız arttı mı?

O.S.Y.: Evet. Yarışma boyunca bana “Birinci olacaksın” diye mesajlar gönderdiler. İnsanlar çok pozitif şeyler yazdı, olumsuz şeyler yazanların sayısı çok azdı.

G.K.: Bana çok sayıda olumsuz yorum da geldi. Ama problem değil. Özelden gönderilen mesajlara yarışma esnasında da sonrasında da bakmadım.

‘EV SAHİPLİĞİ YAPMAK ÇOK DEĞERLİ’ 

3 Aralık’ta Best Model Of The World’de yarışacaksınız. Sizce orada da derece elde edebilecek misiniz?

G.K.: Benim hedefim başından beridir Türkiye’yi temsil edebilmekti. Hayalim gerçek oldu. Yarışmanın Türkiye’de yapılacak olması bence bir artı. Daha önce modellik deneyimim olduğu için catwalk’ta kendime güveniyorum.

O.S.Y.: O gün her zamankinden daha enerji dolu olmak istiyorum ve gülüşümle ön plana çıkacağıma inanıyorum. O tarihe kadar diyetime ve sporuma daha çok dikkat edeceğim. Bir Türk olarak ev sahipliği yapmak benim için de çok değerli. Böyle bir fırsat yakalamak benim de hayalimdi.

 Best Model Of The World için nasıl hazırlanıyorsunuz peki?

O.S.Y.: Öncelikle SHOW TV’ye çok teşekkür ediyoruz, harika bir organizasyon olacak. Ben kişisel olarak daha özgüvenli hissediyorum. Yeşilköy’de Wow İstanbul Hotel’de 1 haftalık bir kamp sürecinden geçeceğiz. Yerel kostümler hazırlanıyor. 55 ülkeden gelen yarışmacılar yerel kostümler giyecek. Yarışmacılara kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için küçük hediyeler hazırladık. Güzel arkadaşlıklar kuracağız.

G.K.: Sporuma ve yediklerime dikkat etmeye devam ediyorum.

'GÜZELLİK DIŞ GÖRÜNÜŞLE OLMAZ'

Sizce güzelliğin tanımı nedir?

Gizem Kayalı: Göreceli bir kavram. Güzel denilen birini herkes beğenmek zorunda değil. Karakter, kişilik ve duruşun güzellik için önemli faktörler olduğunu düşünüyorum. sadece dış görünüşle olabilecek bir şey değil.

Onur Seyit Yaran: Bence de göreceli. Ben de iç güzelliğe önem veririm. Karşımdakinin konuştuğu konular, eğitimi, kültürü çok önemlidir. Benim için dış görünüşten daha çok insanın kendisini nasıl ifade ettiği önemli.

'BAŞARILI OYUNCULAR OLMAK İSTİYORUZ'

Kariyer hedefleriniz nedir?

Gizem Kayalı: Ben zaten modellik yapıyorum ve yapmaya devam etmeyi düşünüyorum. Dünya çapında modellik yapmak istiyorum. Oyunculukta da eğitimle beraber iyi bir projede yer almak ve başarılı bir oyuncu olmak istiyorum.

Onur Seyit Yaran: Ben de modelliğin hayatımın bir parçası olmasını istiyorum ama daha çok oyunculuk yapmak istiyorum.

'YAKINDA EKRANDAYIZ'

Çağatay Ulusoy yarışma gecesi birinci olduktan 2 saat sonra dizi teklifi almıştı. size teklif geldi mi?

Onur Seyit Yaran: Gülüşümü beğendiği için ertesi gün arayan bir yapımcı oldu. Ama yakında SHOW TV’de bir projede yer alacağım için kabul etmedim.

Gizem Kayalı: Ben de SHOW TV’nin bir projesinde yer alacağım.

 

EĞİTİMLE VE ZAMANLA PİŞECEĞİZ

Best Model Türkiye yarışmasıyla adını duyuran Çağatay Ulusoy, Kıvanç Tatlıtuğ ve Selma Ergeç gibi birçok başarılı isim var. Bu isimler sizin için birer idol mü?

Gizem Kayalı: Bu isimleri örnek alabiliriz tabii. Ama bunlar eğitimle ve zamanla olacak şeyler diye düşünüyorum. Zamanla pişiliyor. Başarı hemen elde edilen bir şey değil, emek harcamak gerekiyor. Biz de herhalde 10 yıl sonra belki o noktaya gelebiliriz.

Onur Seyit Yaran: Ben hepsini idol alıyorum. Onlara şu anda yetişmek tabii ki mümkün değil, biz daha çok yeniyiz. Ama Gizem’in söylediği şeye katılıyorum, eğitimle olacak bir şey bence de.

Peki beğendiğiniz, örnek aldığınız oyuncular arasında kimler var?

G.K.: Bergüzar Korel’i beğeniyorum. Duruşu da, oyunculuğa da çok iyi bana göre.

O.S.Y.: Başarılı olan diğer Best Model’ler gibi olmak isterim elbette. Mesela Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi.

ÖZERMAN BİZE HER ZAMAN ENERJİK OLMAYI ÖĞRETTİ

 Duayen organizatör Erkan Özerman’la çalışmak nasıl bir deneyimdi?

Gizem Kayalı: Yaptığı işin çok iyi olmasını isteyen, bu nedenle de çok titiz davranan biri. Bize her zaman enerjik olmamızı ve gülümsememiz gerektiğini öğretti.

Onur Seyit Yaran: Kendisine çok saygı duyuyorum. Türkiye’nin en prestijli yarışmasının kurucusu ve çıkardığı isimler ortada. Bizim aramız iyiydi ama provalarda enerjim düşük olduğu için bana zaman zaman kızıyordu. Herkesin hatasını söyleyerek bizi çok iyi bir şekilde yönlendirdi.