'Güldür Güldür Show' bomba gibi geliyor!

Güncelleme: 28 Ekim 2016 Cuma, 10:06:27

Güldür Güldür Show’un yıldızlarından Alper Kul, Aylin Kontante, Meltem Yılmazkaya ve Uğur Bilgin Ht MAGAZİN’e konuştu

Show TV’nin fenomen programı ‘Güldür Güldür Show’un yıldızlarından Alper Kul, Aylin Kontante, Meltem Yılmazkaya ve Uğur Bilgin, yeni bölümler öncesi Ht MAGAZİN’e konuştu. Yeni sezon için çok heyecanlı olduklarını dile getiren oyuncular seyirciyi yine çok güldüreceklerini söylediler

 

MELTEM YILMAZKAYA

'İş büyüdükçe sorumluluk artıyor'

Show TV ekranında dördüncü sezona merhaba demeye hazırlanıyorsunuz. Bu kadar uzun süredir devam eden başarılı bir işte bulunmak size ne hissettiriyor?

‘Güldür Güldür Show’un dördüncü sezonuna giriyoruz. Bu işin öncesi de var tabii. Her yıl kendimizi bir adım ileriye götürmeye çalıştık, seyircinin işi ne kadar sahiplendiği gerek sahnemizde gerek reytinglerde kendini belli ediyor. Bunu görmek kendime ve işime güven duygumu artıyor, bir oyuncu için en güzeli de bu...

Sezonla ilgili neler düşünüyorsunuz?

İş büyüdükçe sorumluluğunuz artıyor. Bu sezonda da en iyisini nasıl yaparız, öncelikli amacımız bu. Bir yandan televizyonda devam ederken zamanımız yettiğince şehirdışı ve yurtdışı turnelerine ağırlık veririz diye düşünüyorum.

Yeni bölümler neler vaat ediyor?

Bence seyircinin bu işi bu kadar sevmesinin nedeni, skeçlerdeki karakterlerde kendilerini görmeleri. Seyirci direkt empati kuruyor. Bir de yazarlarımızın gözlem yeteneği var tabii, konular çok bizden. Hal böyle olunca komedi zaten çıkıyor, gülmeye en çok ihtiyacımız olduğu zamanlar, biz de herkesin yüzünü güldürebilme gayretindeyiz. n

‘Güldür Güldür Show’ devam etse ömür boyu oynar mısınız?

Bizim ekibimiz denemek için, her şeyi konuşmak için birbirine alan yaratan bir ekip, bu bir bulunmaz nimet. Tabii ki oynamak isterim ama bir oyuncu olarak farklı projeleri de yanında yürütmeye çalışırım.

‘ÇOCUKLAR ‘MEHTAP’ DİYE BAĞIRIYOR’

Bu kadar komik skeçleri ciddiyetle oynamak sizi zorlamıyor mu?

Elbette zorlandığım zamanlar oluyor. Sahnede gülme krizine girdiğim çok oldu ama bu da işimin tuzu biberi. Zamanla otokontrolünüz artıyor, geriye o anın hoşluğu kalıyor.

Yıllardır ekrandasınız. Belli karakterler artık sizin ikinci kimliğiniz halini aldı. Seyirciden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

İnsanlar gördükleri yerde çevirip sevgilerini, eleştirilerini dile getiriyorlar rahatça. Çünkü biz cuma akşamları o evin içindeyiz, ailedeniz. Geçenlerde vapurdan indim, Kadıköy Meydanı’nda çiçek satan çocuklar ‘Mehtap’ diye bağrıyorlar. Son anda bana bağırdıklarını fark edip döndüm, üçü de aynı anda ‘Hocam’ deyip kıkır kıkır gülmeye başladılar. Ben de çok güldüm tabii o hallerine, sonra fotoğraf çektik. Ben de onlardan bir demet papatya aldım.

ALPER KUL

‘Güldür Güldür Show çok iyi bir takım çalışması’

Show TV ekranında yeni bir sezona başlıyorsunuz. Uzun süredir devam eden başarılı bir işte bulunmak size ne hissettiriyor?

Biz 6 sene önce bir ekip olduk ve ‘Acaba her hafta yeni bir oyun sahneleyebilen bir tiyatro kumpanyası olabilir miyiz’ diye bir hayal kurduk. Çok şükür başarabildik ve altıncı yılımızda hâlâ her hafta yeni bir oyunla huzurlarınıza gelebiliyoruz. Bu tüm ekip arkadaşlarımı ve beni çok mutlu ediyor. 

Yeni sezonla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Her sezon başında ayrı bir heyecan oluyor. Adrenalini yüksek bir iş. Yazın dinlendik, birbirimizi özledik oynamak istiyoruz.

Zaten kemik bir seyirciniz var. Onlara ve yeni seyiricilerinize ‘Güldür Güldür Show’da neler vaat ediyorsunuz?

Oyuncu sahneye birazdan neler yaşayacagını bilmeden tüm çıplaklığıyla çıkıyor. doğaçlama bölümlerimizde bambaşka bir algı açılıyor. Partnerlerimizi artık çok iyi tanıdıgımız için kimin hangi durumda en şık golü atabileceğine anında karar verip asistinizi yapıyorsunuz. Bence bu iş çok iyi bir takım çalışması.

En başından beri bu ekibin içindesiniz. Ömür boyu ‘Güldür Güldür Show’da oynar mısınız?

Kendimizi yenileyebildiğimiz sürece devam etsin isterim.

Herkes bu ekibe çok gülüyor. Bu kadar komik skeçleri oynamak zor olmuyor mu?

İzleyicinin affına sığınarak biz de gülüyoruz arada.

 

UĞUR BİLGİN

‘Bol kahkaha ve sınırsız eğlence vaat ediyoruz’

Uzun süren ve başarı grafiğini hep yukarıya taşıyan bir projede yer almak nasıl bir duygu?

Seyircinin beğenisini kazanmış bir projede yer almak güven verici, sizi izleyen, anlayan ve alkışlayan birilerinin olması çok hoş. Yani ‘Güldür Güldür Show’da bulunmak çok keyifli. Beraber iyi zaman geçirip iyi anlaştığınız insanlarla bir arada olmak ve çalışmak büyük bir konfor. ‘Güldür Güldür Show’un başarılı olmasının en temel sebeplerinden biri bu olsa gerek. Proje her ne olursa olsun, iyi ekip iyi ürün çıkarıyor. Ben de böylesine bir ekiple çalıştığım için mutluyum ve kendimi şanslı hissediyorum.

Yeni sezonda da iddialı mısınız?

Yeni sezon sürprizli bir sezon olacak. Bu yüzden heyecan dorukta. Enerjik bir sezon olur inşallah. Program formatında küçük ve eğlenceli değişiklikler olacak, umarım seyircimizin hoşuna gider. Bu sezon Korhan Herduran aramıza katıldı.

Sizi yıllardır yalnız bırakmayan seyircilerinize ve yeni dahil olacaklara neler vaat ediyorsunuz?

‘Güldür Güldür Show’ her zaman olduğu gibi bol kahkaha ve sınırsız eğlence vaat ediyor. ‘Güldür Güldür Show’ bir komedi ve eğlence programı. Biraz olsun gündemden uzaklaşıp gülmek istiyorsanız bence programı kaçırmamalısınız.

Devam etse ömür boyunca ‘Güldür Güldür Show’da oynar mısınız?

Oynayamam heralde, bedenim buna müsade etmez.

Herkesin kahkahalarla güldüğü skeçleri siz gülmeden nasıl oynuyorsunuz?

Biz skeçlerin şakasını ve mavrasını siz skeçleri izlemeden yaptığımız için zorlanmıyoruz.

 

AYLİN KONTENTE

‘Gülmek dünyanın en güzel antidepresanı’

Uzun süredir devam eden başarılı bir projede yer almak neler hissettiriyor?

Yaklaşık 14 yıldır bu sektörde çeşitli işlerde oynadım, uzun soluklu ikinci işim. Bu başarı iyi hissettiriyor. İşinize ve özel ilişkilerinize olumlu yansıyor. Çok şükür iyiyiz.

 Sahneyi özlediniz mi?

Yeni sezon, yine heyecan, yine pırpır eden bir kalp...

Seyircilerinize ve yeni dâhil olacaklara neler vaat ediyorsunuz?

Gülmek için bir şey vadetmeye gerek var mı bilemedim. Gülmek, dünyanın en güzel antidepresanı, oyun, din, dil, ırk ayırt etmeksizin hepimizi birleştiren eylem. Biz oyun oynuyoruz, siz de bizimle olun, beraber gülelim. Emerson’un çok sevdiğim sözü: “Neşe saçın.” 

Yıllardır bu ekibin içindesiniz. Ömür boyu ‘Güldür Güldür Show’da oynar mısınız?

Oynamak isterim de kalbim izin vermez. Gençlere devredelim bu adrenalini. 3 güne hazır ol, değişik bir tip çıkarıp 500 kişiye oyna... Ben biraz dramalarda bakışmak istiyorum. :) Aman yanlış anlaşılmasın onların işi de ayrı zor koşullarda, ‘Ben biraz da o tarafı tercih etmek isterim’ diyim.

Karakterleri gülmeden nasıl canlandırıyorsunuz?

Bazen zor, zaten ona şahitsiniz işin konseptinde olduğu için gülebiliyoruz, kararında tabii.