'Hem bilgilendireceğiz, hem eğlendireceğiz'

Güncelleme: 27 Ağustos 2016 Cumartesi, 12:04:01

i ‘Nursel’in Evi’ programıyla hafta içi her gün saat 12.00’de SHOW TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

SHOW TV ekranlarında iki sezon boyunca “Nursel’in Mutfağı” ile izleyicilerle buluşan Nursel Ergin, pazartesi gününden itibaren Be Medya İletişim’in yapımcılığını üstlendiği ‘Nursel’in Evi’ programıyla hafta içi her gün saat 12.00’de SHOW TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde, dekorasyondan güzellik sırlarına, ev-bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları da seyircilerle paylaşmaya devam edecek. 

Sizi önce ekranda Türkiye’yi gezerken gördük, iki sezondur da SHOW TV’de kendi evinizdesiniz...

Yemek programı sayesinde tüm yurdu gezme fırsatı beni başta çok heyecanlandırmıştı. Severek de yapıyordum ama artık kızımdan ayrı kalmak, ona vakit ayıramamak beni çok yıpratıyordu. Kızımdan ayrı kalmamak adına şehir şehir gezmeyi bırakıp başka ne yapılabilir diye düşünmeye koyuldum. Sonrasında ‘Nursel’in Mutfağı’ ve şimdi de ‘Nursel’in Evi’ ile izleyicilerin karşısındayım.

Programda ne gibi değişiklikler göreceğiz?

Her zaman söylediğim gibi, yemek kokusuz ev olmaz (gülüyor). Gerçi gördük ki kadınlarımız sadece yemek konusunda değil her konuda hünerli... Bu yüzden yeni evimde yemek dışında sağlık, el işleri, dekorasyon, pratik bilgiler, makyaj sırları, sağlıklı beslenme ve spor gibi merak edilen konulara ve aynı zamanda gerçek hayat hikâyelerine ışık tutacağız. Kadın, erkek, çocuk; herkes günlük hayatına dair cevabını arayıp da bulamadıklarını bizde bulacak. Açıkçası bu projenin Türkiye’de eşi benzeri yok. Kendi içerisinde anlam bütünlüğü, devamlılığı olan ve yaşayan hikâyelerden oluşan bir programa şahit olacaksınız.

İnsanlar neden sizi izlemeli?

Programın her dakikasında insanlar bilmekleri bir konu hakkında aydınlanacak. Umut arayanlar, morali bozuk olanlar, tutunacak bir dal arayanlar, bilgilenmek ve yaralarını sarmak isteyenler de bizi izlesin. İnsana dair ne varsa bu programda olacak. Ayrıca eğlenceli dakikalar da geçireceğiz.

Kurduğunuz eve ilişkin biraz tüyo verebilir misiniz?

Hep söylerim eski kafalıyım diye. Anadolu’yu gezdikten sonra nasıl bir ev istiyorum, nasıl huzuru buluyorum fikri kafamda iyice şekillendi. Ben el emeğini, danteli, eski çinko kapları, bakırları, mutfağımdan sarkan kuruları çok seviyorum. Huzur bulacağım bir ev oluşturmaya çalıştım.

 

'ŞÖHRETİN SİHİRLİ DÜNYASINA KAPILMADIM'

Tanındığınız ilk günden bu yana çizginizi hiç bozmadınız. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Kendimi hiçbir zaman ünlü sınıfına koymadım. Evin kızı olarak ekrandayım. Hiçbir zaman televizyonda program sunma hayali kurmamıştım. Ama insanların benim doğallığımı sevdiğini düşünüyorum. Biz büyük bir ekibiz, ben bu ekibin bir parçasıyım sadece. Onlarla aramda hiçbir fark görmüyorum. Hepimiz işimizi yapıyoruz. Televizyona çıkınca hayatımda bir değişiklik olmadı. Bunu dokuz yıldır yaptığım halde hâlâ aynı Nursel Ergin olarak kalarak kanıtladığımı düşünüyorum.

Şöhretin renkli dünyası sizi kandıramadı diyebilir miyiz?

Şöhretin sihirli dünyasına da hiç kapılmadım. Hem şöhreti sevmiyorum. Şöhret derdim olmadığı için içime sinmeyen hiçbir projenin içinde yer almıyorum. Bu da bana iç huzuru sağlıyor.

Bu kadar mütevazı olmak doğru mudur sizce?

Mütevazı olmak iyidir. İyi niyetimi suistimal edenler de oldu ama hâlâ ayaktayım. İnsanları sevmeye, güvenmeye ve mütevazı olmaya devam edeceğim.

Sokağa çıktığınızda nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Hiçbir zaman aşırı ilgiyle karşılaşmadım. İnsanlar beni gördüklerinde kardeşini, kızını, arkadaşını görmüş gibi yaklaşıyor. Hiç hayalim değilken seyirciler sayesinde ekrandayım. Kimse beni kara kaşıma kara gözüme bakıp izlemiyor, duygu alışverişi konusunda seyirciyle iletişimimiz had safhada.

‘ENERJİMLE NAZARI ÖNLÜYORUM’

 Nazardan korkuyor musunuz?

Büyüklerim “Gel sana nazar duası okuyalım” diyor. Ben enerjiye inanan biriyim. Benim enerjim iyi olursa biri bana kötülük yapsa da bumerang gibi çarpıp döner. Yüksek enerjimle ve iyi niyetimle nazardan korunduğuma inanıyorum.

Minyon olmak avantaj mı?

35 gösteriyor muyum? Tabii ki avantaj. Yeni yeni kırışıklıklarım başladı tabii. Çok kendine bakan birisi değilim. Makyajı ve kuaförde vakit geçirmeyi sevmiyorum. Doğallık her zaman önceliğim. Herkes boyalı, herkes makyajlı, doğal ve sade olmak her zaman önceliğim.

Hayatta en büyük dayanağınız nedir?

İç sesim. Sonra kızım Bengü. İç sesim benim kötü insan olmamamı ve insanlara karşı duyarlı olmamı sağlıyor. Empati kurmamı ve insanlara yardım etmemi sağlıyor. Kızım 17 yaşında olduğu için abla kardeş gibiyiz. O benim hayattaki en önemli projem; madem dünyaya getirdim, en iyi şekilde yetişmesi için uğraşıyorum.

‘ERKEĞİN KALBİNE GİDEN YOL MİDESİNDEN GEÇER’

Programda eski kayınvalidenizin de olacağını duydum. Bunu biraz açar mısınız?

Eşimden boşanalı 13 yıl oldu ama kayınvalidemle hiç kopmadık. Ne zaman isterse bana gelir. Bu sene işlerimin yoğunluğundan ötürü üniversiteye hazırlanan kızıma yardımcı olsun diye aynı evde yaşamaya başladık. Şimdi de ‘Nursel’in Evi’nin baş kahramanı olacak. Çok rol çalacak bence.

Eski eşinizle barışmayı veya yeniden evlenmeyi düşünür müsünüz?

Barışma durumum yok. Derenin altından çok sular aktı.