• Anasayfa /
  • Fikret Orman'dan 'Ronaldinho' itirafı

Fikret Orman'dan 'Ronaldinho' itirafı

Güncelleme: 14 Ocak 2014 Salı, 14:46:15

Fikret Orman'dan 'Ronaldinho' itirafı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ronaldinho'nun transferi zamanında süreci iyi yönetemediklerini ve bu transferin gerçekleşmemesinden dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün Adidas ile yapmış olduğu sponsorluk anlaşmasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Takıma yıldız transfer yapılacak mı? Ronaldinho'nun transferi neden olmadı?" sorusuna Başkan Fikret Orman, Ronaldinho konusunu iyi yönetemediklerini belirterek, şöyle cevap verdi:

"Biraz özeleşteri yapayım. Ronaldinho konusunu iyi yönetemedik. Bu kadar başarılı işler yaptığımız işlerin bir transferin bütün gündemi farklı bir yere götürdük. Bu transferi hepimizin istediği bir şekilde geliştirme arzusundan kaynaklandı. Ancak biliyorsunuz bizim birinci önceliğimiz stadımızı yapmaktır. Yeni sezon başlayacak hala nerede oynayacağımız belli değil.

Kasımpaşa maçının tekrar oynanması Kasımpaşa ile olan ilişkiler ortada. Hala Beşiktaş'ın oynayacağı stat yok. İki ana rakibimiz Galatasaray ve Fenerbahçe statlarından gelirler elde ederken biz bırakın para kazanmayı cebimizden para harcıyoruz. Yıldız oyuncuları taraftar görmek istiyor ama bizim birinci arzumuz stadımızı bitirmektir. Ronaldinho çok önemli bir oyuncu bu tranfseri yapmak için elimizden geleni yaptık. Bu tranfsere sıcak bakmamız ana sponsorlarımızdan birisi Ronaldinho'yu reklam yüzü olarak kullanmak istediğini ifade etti. Fakat bu transfer olmadı. Bu konu hem yapmış olduğumuz işlerin önünü de kapattı.

Ronaldinho'nun transferi olmamasından dolayı üzüntülüyüm. Transfer her zaman devam eder. Bizim 25 tane star oyuncumuz var. Şampiyonluğu elde etmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz. Ancak bu transfer olmadı diye üzüntülüyüm. Bu kadar uğraş başarılı işler yaparken iyi niyetli yaptığımızın şeylerin arkasında kaldığı için üzüntülüyüm."

Başkan Fikret Orman, başkanlık yaptığı süre içinde en büyük hedeflerinden birisinin Avrupa'da kupa kaldırmak olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sponsorluklarla daha kuvvetli, yükümlülüklerini yetirine getiren bir Beşiktaş ortaya çıkıyor. Sahada şampiyonluklara imza atmış bir Beşiktaş görmek istiyorum. Yine hedefim başkanlık yaptığım dönem içinde Avrupa'da kupa almak istiyorum. İnşallah bunu gerçekleştiririz."

Öte yandan Kasımpaşa ile Beşiktaş arasındaki olaylı maçın Futbol Federasyonu tarafından tekrar kararının verilmesi ve Kasımpaşa Kulübü ile ilişkilerin sorulması üzerine Başkan, şunları kaydetti:

"Önemli işler gölgede kalıyor. Biz kulüp adına bu kadar önemli bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın değerini 8 kat arttırdık. Böylesine önemli bir günde Kasımpaşa gibi bir konuyla bu anlaşmanın gündemin arkasında kalmasını istemiyorum."

Fikret Orman, takımın Antalya'da yapmış olduğu devre arası kampından geldiğini belirterek, zirve yarışı için şunları ifade etti:

"Takımın durumu gayet iyi. Sakatlar bitmiş. İkinci yarıya hayırlısı ile başlamak istiyoruz. Camia her zaman takımın arkasındadır. Başarı için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Zirve için elimizden geleni yapacağız."