Patlıcan toplu tavuk saklama

Öykü Gürman İle Günün Yemeği 5. Bölümünde Öykü Gürman, Mürüvvet Reisoğlu ile birlikte  patlıcan köfteli tavuk kapama yapımını gösterdi.

Malzemeler;

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gr mantar
  • Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 dal biberiye
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet pırasa
  • 100 gr. kaşar peyniri


Patlıcan topları için;

  • 3 Adet közlenmiş patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gr lor peyniri
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 5 yemek kaşığı galeta unu


Pane için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır gevreği