Yasemin Yalçın "Mihrap'ı" anlattı

Güncelleme: 30 Nisan 2014 Çarşamba, 10:17:37

Yasemin Yalçın "Mihrap'ı" anlattı

Tuğçe ÇEKİNMEZ/ HT Magazin


SHOW TV’nin heyecanla beklenen komik, duygusal ve sımsıcak yeni dizisi ‘Mihrap Yerinde’ yakında izleyicisiyle buluşuyor. Çok yakında ekrana gelecek olan dizide 23 yıl önce bıraktığı mahallesine dönen Mihrap’ın hikâyesi ekrana taşınacak. Ekranların özlenen ünlü oyuncusu Yasemin Yalçın, usta oyuncu ile dizi setinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik...

 

■ Mihrap Yerinde dizisi ve harika bir ekipleyeniden sizi izliyoruz...

Dramatik-aksiyon çok sevdiğim bir türdü. Uzun zamandır istediğim bir projeydi, senaryo üzerinde çok çalıştık.

 

■ Karakteriniz nasıl?

Bu dizideki karakter kendi iç dünyama, kişiliğime, kimliğime uyan bir karaktere benziyor. Mahalle ruhunu atmamış bir kadın, çok iyi bir yerde, zengin muhitte yetişen çocuklarının adaptasyonu için çaba verecek. Yasemin Yalçın’ın oynadığı pek çok karakterin devamı olarak görebiliriz.

 

‘EKRANI ÇOK ÖZLEDIM’

 

■ Dizi setinin enerjisi inanılmaz, çekimlerde neler yaşanıyor?

Çok sıcak bir ekip kurduk. Birçok arkadaşımızla önceden tanışıyorduk. Yeniden bir arada olmak çok keyifli oldu. Yoğun bir tempomuz var sabahlıyoruz, akşama kadar buradayız. Ama çok keyifli ve heyecanlı bir setteyiz. Tüm zorluklar bir anda bitiyor.

 

■ Mihrap’ın hikâyesi çok tanıdık bir hikâye...

Mihrap’ın bir aşkı var eski mahallesinde başına bir şeyler gelince mahalleye yerleşme kararı alıyor. Kardeşinin evine dönüyor ve yeniden geçmişiyle adapte oluyor. Her birimize biçilmiş kaftan gibi roller oturdu. Hepimizin yaşadığı tanıdık anekdotlarından bulacakları için öyle olduğunu düşünüyorum.

 

■ Uzun aradan sonra yeniden bir projede sizi görüyoruz, tepkiler nasıl?

Bu projeye başlamadan önce de soruyorlardı “Neredesiniz diye?” Ben de ekranı çok özledim. İyi bir şey yakalamaya çalışıyorduk. Daha önce de çok senaryo çalışmalarımız oldu ama istediğimiz olgunluğa erişemediğimiz için hep bir kenara bıraktık. Ama her zaman bir çalışma içindeydik, bu seferki projenin olgunluğuna karar verdik ve ekranlardayız.