''Sefer Reis güzel bir adamdır''

Güncelleme: 27 Eylül 2019 Cuma, 09:27:55

Show TV'nin fenımen dizilerinden 'Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta heyecanın da kahkahanın da dozu her bölümde artıyor. Toygan Avanoğlu, dizide canlandırdığı Sefer Reis karakterini anlattı.

‘Kuzey Yıldızı’nın kadrosuna dahil olma sürecinden söz edebilir misiniz?

Sürecimiz Süreç film de başladı :) sevgili yönetmenim Ersoy Güler Sefer kaptan sende deyip pası attığında göğsümde yumuşatıp topu alıp koşarak eve kaçtım:) şaka bi yana beni çok mutlu eden bir teklifti , Ersoy Güler ve süreç filmle çalışırken kendimi hep evimde gibi hissediyorum iyiki hayatımdalar...

 

• ‘Kuzey Yıldızı’, izleyiciyi hangi özellikleriyle etkiledi?

Öncelikle doğallığıyla , görselliğiyle , içtenliğiyle, oyunculuklarıyla kısacası her şeyiyle seyirciyi etkileyen bir proje olduğuna inanıyorum . Umarım bu etkileşim gün be gün daha da artarak koca bir çınar gibi büyür ve hepimizi gölgesinde ağırlar...

 

• ‘Kuzey Yıldızı’, izleyicinin hangi duygularını hedefliyor?

Hedef tahtasındaki bütün renkleri mutlu eden bir projenin içerisindeyiz. Kah güldüren , kah hüzünlendiren gökkuşağının bütün güzelliklerini sunmaya çalıştığımız bir iş . Umarım hedeflerimiz umutlarımızı teğet geçmez...

 

• Dizinin kariyerinize etkisinin ne ölçüde olmasını umarsınız?

Bu bir takım çalışması aslında, kişisel değil de tüm ekibin başarısı ve sonuçlarının herbirimizin kariyerine güzel dokunuşlar yapmasını isterim.

İçinde bulunduğumuz bu proje bir ağaç gibi büyüdükçe bizde dallarına tutunan oyuncular olarak kariyer zirvemizi başarıyla tamamlamış olacağız diye düşünüyorum.

 

• ‘Sefer Reis’i analiz edebilir misiniz? Nasıl bir karakterdir?

Sefer reis iki kere iki dört , iki artı iki dört , üç artı bir dört gibi her yoldan sonuca ulaşabilen bir adamdır. Gerginliği , sevimliliği, saflığı ve duygusallığı ağzına kadar taşmış dört tane ayrı fincan içinde hiç dökmeden taşıyabilme yeteneğine sahip olan bir adamdır. Sefer reis güzel bir adamdır...

 

• ‘Sefer Reis’in sizinle benzeyen veya sizinle çok tezat olan karakteristik özellikleri nelerdir?

Benimle çok benzeyen bir yönü sanırım ilgi alanlarının balıkçılık olması , tezat yönleri çok olmasına rağmen bu yönlerine can vermekten daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Çok büyük bir çatışma yaşamadığım bir karakter kendileri , kendilerine de buradan selamlar iletiyorum :)

 

• ‘Sefer Reis’i canlandırmak için nasıl bir hazırlık yaptınız?

Bir ay öncesinden Ordu Perşembe limanında kaptan abi ve kardeşlerimle çok vakit geçirdim. Zaman zaman da yaylaya çıkarak oradaki hayatı anlamaya ve tanımaya çalıştım. Ve hepsine çok alıştım :)

 

• Bir kez daha İstanbul dışında çalışıyorsunuz. Hayatınızı bu duruma göre nasıl şekillendiriyorsunuz?

Kabullendim... Artık bana İstanbul ‘da iş gelmeyeceğine inandım :) şaka bi yana yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak , farklı kültürlerle bir arada olmak beni çok mutlu ediyor. Bu mesleği seçerken bunların olacağını en başından bile bile seçtim hiç şikayetçi değilim , daha çalışmadığım bir çok il var umarım oralarda da çalışmaya ömrüm yeter. :) :)