Yusuf ile Ada'nın hikayesi!

Tesadüfen başlayan bir aşk hikayesi...

21 Kasım 2023 Salı, 10:18:27

  • 1.

    Ada, küçük yaşta annesini kaybetmiştir. Küçük dünyasında yalnız kalmıştır. Ta ki dayısı ortaya çıkana kadar… Dayısı, Ada’nın annesinden de Ada’dan da nefret etmektedir. Sırf insanlar ne der? diye Ada’yı yanına almak ister. Ada, tek hatırası olan annesinin saçlarını da alarak dayısı ve yengesi ile birlikte hiç bilmediği bir hayata başlayacaktır. Yengesi Ada’ya her zaman iyi davranmıştır. Dayısı ise içinde gram sevgi bulunmayan, taş kalpli ve kendinden başkasını düşünmeyen biridir. Dayısı Ada’nın ismini Meryem olarak değiştirmiştir ve bu değişimle birlikte Ada’nın hayatı da değişmiştir.

  • 2.

    Ada büyümüş, yengesine ve dayısına bakmaktadır. Küçük bir markette çalışan Ada’nın kazandığı parayı dayısı elinden almaktadır. Ada’nın bir gün işe giderken yolda düşürdüğü cüzdan, hayatının dönüm noktası olmuştur. Ada, cüzdanı kaybetmesinden çok içinde annesinin yazdığı mektubun olmasıyla yıkılmıştır. Annesinin mektubu kayıptır ve Ada bu duruma çok üzülür. Ancak Ada kaybettiği bu cüzdanın hayatını değiştireceğinden habersizdir.

  • 3.

    Ada’nın hayatını değiştiren, merhametli, delikanlı, fedakar bir adam; Yusuf… Nalan’ı intihar eşiğinden döndürmüş ve sonrasında ilişkileri başlamıştır. Sıradan bir hayatı olan Yusuf, üniversiteyi yarıda bırakmış ve dedesinin tarla parası için gece gündüz çalışmaktadır. Bekar evinde kalan Yusuf’un bir de Fırat adında arkadaşı vardır. Yusuf, Fırat’ın odasında bulduğu cüzdanı soruşturur. Cüzdanın kimin olduğunu anlamaya çalışan Yusuf, cüzdanın içindeki mektubu görür ve okumaya başlar. Mektubu okurken göz yaşlarını tutamayan Yusuf, cüzdanı sahibine teslim etmeye kararlıdır. Bunun için hemen yola çıkar. Ve bu yolculuk ile birlikte Yusuf ile Ada’nın hikayesi başlar.

  • 4.

    Yusuf cüzdanı Ada’ya vermek için Bozluk’a gelmişti. Ada’yı bulduğunda, Adanın hikayesi ile karşılaştı. Onun yaşadıklarına çok üzülmüştür ve Ada’yı o dünyadan kurtulması için cesaretlendirdi. 

    Bozluk’tan bir şekilde gidemiyordu Yusuf. Aklı hep Ada’daydı… 

    Çünkü dayısı Ada’yı Mustafa ile evlendirmek istiyordu. Mustafa, Ada’nın babası yaşında zengin, evli ve çocuklu bir adamdı. Ada, Mustafa ile evlenmek istemiyordu. Ancak dayısının baskılarına karşı gelemiyordu. Ve dayısı tüm bunları para için yapıyordu.

  • 5.

    Yusuf, Ada’nın hayatına bir şey yapamıyordu bu yüzden Bozluk’tan gitmeye karar verdi. Ancak kader o sırada Ada ile Yusuf için tüm kozlarını oynuyordu.

    Ada’nın yengesi fenalaştı ve acil araba gerekiyordu. Kimseyi bulamazlarken Yusuf oradan geçiyordu. Ve Ada’nın yardım çığlığına yetişti. Onları hastaneye yetiştirdi. Ada, hastanede yengesini görmek istediği zaman dayısı buna müsaade etmedi. Ağlayarak hastaneden çıkan Ada karşısında Yusuf’u buldu.

    Ada ve Yusuf bir süre her şeyden uzaklaştılar. Ada ilk defa nefes almış ve akvaryumdan denize atılan balık gibiydi. Yusuf, Ada’yı eve bıraktığında ikisi de Ada’yı bekleyen felaketten habersizdi.

    Mustafa, Ada’yla Yusuf’un görüştüğünü öğrenmiş ve adeta çıldırmıştı. Ada son anda Mustafa'nın elinden kaçıp eve saklanmıştı. Ve dayısına Mustafa ile evlenmek istemediğini söylemek için cesaretini topladı.

    Bu sırada Mustafa, Yusuf’un yolunu kesmiş ve onu cezalandırmak için adamlarını toplamıştı. Ancak Yusuf, hem Mustafa’yı hem de adamlarına haddini bildirdi.
    Ve Ada’yı ardında bırakıp gitmek istemeyen Yusuf, umudunu kaybetmiş bir şekilde İstanbul’a dönecekken yolda karşısına Ada çıkar. Ada, daha fazla dayanamayarak ayakkabılarını bile giymeden kendini evden dışarı attı. Ve Yusuf, ona elini uzattı.

     Şimdi birlikte İstanbul’a giderek Bozluk’u arkalarında bırakacaklardı.

  • 6.

    Yusuf, cezaevinden kurtulduğu gibi Eminönü’ne Ada’yı bulmaya gitti. Bu sırada Nagehan ile Eminönü’nde alışveriş yapmaktaydı ve Ada, Nagehan’dan gizli Yusuf’u bulma umudu ile dolaşıyordu. Tam bu sırada Yusuf, Ada’yı gördü. Ancak  Ada’nın dayısını ve Mustafa’nın da orada olduğunu anlayınca Yusuf, simitçi aracılığı ile Ada’ya mesaj gönderdi. Ada, Yusuf’un onu terketmediği ve güveninin boşa çıkmadığı için çok mutlu olmuştu. Ada’nın, aklına Yusuf’un daha önce ona söylediği ve Yusuf’un yaşadığı adres geldi. Sokak sokak Yusuf’u arıyorken ve vazgeçmişken Yusuf’u karşısında buldu. İkisinin de yüreği şimdi heyecanla atıyordu, birbirlerini bulmuşlardı.  

  • 7.

    Yusuf ve Ada’nın mutluluğu uzun sürmemişti. Ada’yı bulan dayısı ve Mustafa, Ada’yı kaçırıp köye götürüyordu. Bu sırada Ada’yı görmeye giden Yusuf, Nagehan’dan Ada’nın kaçırıldığını öğrendi ve deliye döndü. 

  • 8.

    Yusuf, Ada’yı bırakmayacaktı ve peşlerine düştü. Ve Ada'yı kurtardı. Ada'nın da dediği gibi Yusuf, onun kahramanıydı. 

    En zor zamanlarında hayatına giren bir kahraman. Ada'yı yeniden hayata bağlayan. Ve ona aşkı, dostluğu öğreten bir kahraman.

  • 9.

    Yusuf ve Ada'nın yüreklerinde büyük bir heyecan vardı. İçten içe birbirlerini kıskanmaya da başlamışlardı. Ada, Nalan’ı, Yusuf ise Ada’nın patronu Rüzgar’ı kıskanmaktaydı. Yusuf artık Ada’ya olan duygularından emindi. 

    Ancak bir tarafta Nalan’a onu bırakmayacağına dair söz vermişti. Bu ikilemde gel git yaşasa da Ada ile olmaya kararlıydı. 

    Ve daha fazla dayanamayan Yusuf Nalan’ı sevmediğini ve ayrılmak istediğini söyleyerek ilişkilerini bitirdi. Yusuf’un önünde artık bir engel kalmamış ve kendini rahatlamış hissediyordu. Yusuf duygularını daha fazla saklamak istemiyordu ve hemen Ada’ya koşup ona aşık olduğunu söyledi. Ada ise Yusuf’a bir şey diyemedi ama Yusuf’tan duyduklarına çok sevindi. Ada da Yusuf’a aşıktı aslında...  

     

    Hayatları kesişen iki sevdalı yürek vardı şimdi ve aşkları onların en büyük sınavıydı!

  • 10.

    Bu iki aşık gencin mutluluğunun önündeki engeller bitmiyordu. Yusuf'tan asla vazgeçmek istemeyen Nalan, Ada'ya aşık olan Rüzgar'la beraber saf tuttu. 

    Yusuf'u, Ada'ya yar etmemekte kararlı olan Nalan, karnındaki bebeği kullanarak ipleri eline aldı. Kalbi Ada'nın aşkıyla dolu olan Yusuf, dedesinin ısrarları üzerine hiç istemese bile Nalan'la nikah masasına oturdu ama bu duruma hiç beklemediği birinin itirazı olacaktı. 

    Elinde Nalan'ın DNA raporu ile nikahı basan Cevdet, Yusuf'a özgürlüğünü geri verdi. Nalan'ı masada bırakıp sevdiği kadına koşan Yusuf, Ada'ya aralarında artık bir engelin kalmadığını ve evlenebileceklerini söyledi. 

  • 11.

    Tüm engellerden kurtulan #YusAd aşkı mutluluğa adımını her şeyin başladığı o kamyonda attı. Cevdet'ten aldığı yüzükle Ada'ya evlenme teklifini eden Yusuf 'evet' cevabını aldı. 

  • 12.

    #YusAd aşkının önünden her ne kadar Nalan engeli kalkmış olsa da bu sefer hiç beklemedikleri bir kişiden, hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar. Reddedilmeyi hazmedemeyen ve Ada'ya delicesine aşık olan Rüzgar hiç yapmaması gereken bir şeyi yapıp Ada'yı kaçırdı. 

    Ada'nın kaçırılması sonrası hemen Cevdet'le iz sürmeye başlayıp Rüzgar'a ulaşan Yusuf, dağ evini bulsa da çok geç kalmıştı. Boş evde dolaşan Yusuf, Ada'nın yüzüğünü bulunca yeniden harekete geçmişti ama bu sefer arkasında büyük bir destekle.

    Sırrını daha fazla gizli tutmak istemeyen Hünkar Balaban, kızını Rüzgar'ın elinden kurtartmak için Yusuf'u da alıp hemen harekete geçti.

  • 13.

    Köşeye sıkışan Rüzgar, Ada'ya zarar veremeyeceğini anlayınca bu sefer silahını kendine doğrulttu. Ada'nın çığlıkları arasında odaya dalan Yusuf ise Rüzgar'ı elinde silahla görünce hemen namlusunu ona çevirdi ve silahlar patladı.

    Hayatları bir tesadüfle kesişen iki aşığın hikayesi burada bitecek mi?