Nöbet oyuncuları kimdir?

Güncelleme: 28 Şubat 2019 Perşembe, 11:58:53

  • 1

    Barış Kalender (Yurdaer Okur)

    Kırklı yaşların başında, Tokatlı… Askerlik baba mesleği… Hatay’da artan terör faaliyetleri üzerine, tecrübeli bir komutan olarak, kritik noktadaki Elmalı Jandarma Karakoluna atanır. Duygularıyla hareket etmeyen aklıselim bir asker olarak bilindiğinden, halkla devlet arasındaki bağı güçlendirmekle görevlendirilir. Evli, bir oğlu vardır. Tenzili rütbe gibi duran bu doğu hizmeti, eşinin hoşuna gitmez. Bütün zorluklar bir yana, Barış’ın sağlığı için endişelenir. Oğulları böbrek hastasıdır. Seneler boyu süren uygun organ arayışında umutsuzluğa düşünce, Barış kendi böbreğini vermiştir oğluna… Tek böbrekle askerlik yapmasına müsaade edilmeyeceği için bu durumu üstlerinden saklamaktadır. 

    Yurdaer Okur'un Oynadığı Filmler

    Keşif – Volkan Kocatürk

    Direniş Karatay – Selahattin Sancaklı

    Türkan – Cemal Şan

    Labirent – Tolga Örnek

    Kısık Ateşte 15 Dakika – Neco Çelik

    Gen – Togan Gökbakar

    Sır Çocukları – Ümit Cin Güven, Aydın Sayman

    Yurdaer Okur'un Oynadığı Diziler

    Nöbet

    Alija

    Yeter

    Reaksiyon 

    Karadayı 

    Kılıç Günü 

    Sakarya Fırat 

    Köprü 

    Kabuslar Evi: Çarşamba Karısı 

    Belalı Baldız 

    Aşk Oyunu 

    Aslı ile Kerem 

    Çifte Bela 

    Tatlı Hayat 

    Üzgünüm Leyla 

    Evdeki Yabancı 

    Dadı 

    Ferhunde Hanımlar

    Yurdaer Okur'un Rol Aldığı Oyunlar

    Ran, 

    Ölümü Yaşamak, 

    Yastık Adam, 

    Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 

    Beş Yıl Geçince, 

    Hortlaklar, 

    Dünyanın, 

    Benerci Kendini Niçin Öldürdü, 

    Ben Ruhi Bey Nasılım, 

    Güzellik Kraliçesi, 

    Ketçaplı Spagetti, 

    Sokrates

  • 2

    Yiğit Kalender (Saygın Soysal)

    Otuzlu yaşların ortasında; Samsunlu… Orta halli bir ailenin oğlu… Komuta ettiği Jandarma Özel Harekât (JÖH) timiyle beraber Sur da dâhil olmak üzere birçok görevde başarı kazanmış; üstleri tarafından takdir edilen bir asker… Mesleki deformasyon had safhadadır; öfke dışındaki duygularını ifade etmekte zorlanır. Görevi gereği insanlarla arasına mesafe koymayı seçmiş olsa da yeri geldiğinde içinde hapsettiği sosyal karakter bir anda ortaya çıkmakta, şaşırtmaktadır insanları… Bu anlarına çok az insan şahit olmaktadır. Altı yıllık evlidir. Bu süreçte, yoğun görev temposu yüzünden eşine istediğince vakit ayıramamış; altı yılın büyük bölümünü ayrı geçirmek zorunda kalmışlardır. Eşi Zeynep, bu ayrılığa daha fazla tahammül edememektedir. Evlilikleri zor bir dönemden geçmektedir.

    1982 yılında Ankara’da doğan Saygın Soysal, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü mezunudur. İlk olarak “Kırık Kanatlar” dizisiyle 2005 yılında kamera karşısına geçen Soysal, “Hatırla Sevgili”, “Asi”, “Bu Kalp Seni Unutur Mu?”, “Türkan”, “Al Yazmalım”, “Muhteşem Yüzyıl”, “Kara Para Aşk”, “46-Yok Olan”, “Payitaht Abdülhamid” gibi uzun soluklu ve başarılı dizi projelerinde yer aldı. Türkiye’nin ilk Netflix dizisi olan “Hakan:Muhafız” isimli projede “Mergen” karakterine hayat veren Saygın Soysal, halen “Nöbet” dizisinde “Yiğit” karakterini canlandırmaktadır.

    Saygın Soysal'ın Oynadığı Diziler

    Hakan: Muhafız – Mergen 

    Çukur (K.O.) – Elvis

    Payitaht Abdülhamid – Theodor Herzl 

    46 – Yok Olan – Doğan 

    Kara Para Aşk – Metin 

    Tatar Ramazan (K.O.) – Ferit 

    Muhteşem Yüzyıl – Mercan Ağa 

    Al Yazmalım – Tahir Oğuz 

    Türkan – Ali 

    Bu Kalp Seni Unutur Mu? – Kürşad 

    Asi – Aslan 

    Hatırla Sevgili – R. T. Erdoğan 

    Kırık Kanatlar – Çavuş Yunus

    Saygın Soysal'ın Oynadığı Filmler

    Taş – Memur 

    Kaygı – Muzaffer 

    Koca Dünya (K.O.) – Taksici

    Jin – Çavuş

    Yurt 

    Kosmos – İmza Karşıtı Genç

  • 3

    Zeynep Alkan (İpek Krapınar)

    Yiğit Yüzbaşının eşi… İzmirli… Otuzlu yaşların başında, güzel bir kadın… Babası emekli general; her ne kadar asker eşi olmanın zorluklarını bilse de Zeynep, Yiğit’le bu kadar ayrı kalacaklarını hiçbir zaman tahmin etmemiş. Kocasını yanında istiyor; düzenli bir hayata geçip çocuk sahibi olmak istiyor ama Yiğit’in şu anki görev temposuyla imkânsız… Ayrılık, her geçen gün aralarında bir parça daha gerginlik ve mesafeye sebep oluyor. Müzik öğretmen; memleketi İzmir’de öğretmenlik yapıyor. Oysaki Yiğit’le tanışmasa, Viyana’ya gidip çello virtüözü olacaktı; o hayallerinden vaz geçti ama Yiğit dağlardan vazgeçemedi… 

    20 Mart 1984’te İstanbul’da dünyaya gelen İpek Karapınar, orta okul ve lise eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı’nda Müzik ana sanat dalı, Keman Bölümü’nde almıştır. Daha sonra Türker İnanoğlu Vakfı (Türvak) ’nda Sinema Televizyon / Oyunculuk Bölümü’nde eğitimini tamamlamıştır.

    İpek Karapınar'ın Oynadığı Diziler

    Nöbet 

    Kırgın Çiçekler 

    Hayat Yolunda 

    Adını Kalbime Yazdım

    Ustura Kemal 

    Zehirli Sarmaşık 

    Küçük Sırlar

    Doludizgin Yıllar

    Kurtlar Vadisi Pusu

    Talih Kuşu

    Köprü

    Hatırla Sevgili

  • 4

    Ayşe Kalender (Deniz Bolışık)

    Barış Binbaşının eşi… Bartın, Amasra doğumlu… Otuzlu yaşların sonunda… Her zaman bakımlı, giydiğini yakıştırmasını bilen bir kadındır. En yüksek kademedeki davetlerde bile sadeliğinden ödün vermez. Asker eşi olmak zordur: Bir yanda Vatan görevi varken, sen hep susup beklemek zorundasındır. Öte yandan sevdiğini, kocanı, bir bilinmeze yollamak, her seferinde yol gözlemek içten içe yiyip bitirir insanı… Oğullarının böbrek hastalığı, kocası Barış’ın böbreklerinden birini oğullarına vermesi, bu durumu üstlerinden saklaması; hepsi üst üste binince… Ayşe bu hastalık sürecinde oğlu için o kadar çok korkmuştur ki ziyadesiyle hırpalamıştır. Oysaki o asker eşidir; ondan beklenen her zaman dik durmasıdır. Bugüne kadar dile getirmemiş olsa da oğluna kendisinin donör olamaması, kocasının böbreğini vermek zorunda kalması da Ayşe’nin en büyük üzüntülerinden biridir

    1982 yılında Ankara ‘da dünyaya gelen Deniz Bolışık, 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuştur.

    Deniz Bolışık'ın Oynadığı Filmler

    2014 Göl Zamanı – Cafer Özgül

    2009 Kelebek – Cihan Taşkın

    Deniz Bolışık'ın Oynadığı Diziler

    Nöbet

    Kanatsız Kuşlar

    Kırlangıç Fırtınası

    Aşkın Bedeli 

    Kurt Kanunu

    Canan

    Eşref Saati

    Nazlı Yarim

    Ayrılık

    Kırık Kanatlar

    Deniz Bolışık'ın Rol Aldığı Oyunlar

    Ay Ecesi

    Beğendiğiniz Gibi

    Tahterevallide Aşk

    Kral Dairesi

  • 5

    Ziya Cevran (Kürşat Alnıaçık)

    Elmalı’nın en zengin adamı… Tam bir tüccar: Ne dağdaki ne kışladaki umurunda değil; onun tek derdi bu çekişmeden avantaj elde etmek, kasasına daha fazla para koyabilmek. Elmalı’daki kırılgan yapıyı, kendisine avantaj sağlamak ve devletten çıkar elde etmek için kullanıyor. Bir yandan devlet karşıtı terör örgütlerini, yapılanmaları gizlice destekliyor, bir yandan da devletle pazarlık yaparak akil adam rolü oynuyor. 

    1962 yılında Ankara‘da doğmuştur, babası Profesör Raik Alnıaçık’dır. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. Konservatuar eğitimi sırasında Geyvan McMillen ile tanıştı ve 1983–1984 yılları arasında ondan modern dans eğitimi aldı. Okul sonrası İngiltere‘ye British Council bursu ile gitti orada London Academy Music and Dramatic Art School’da tiyatro eğitiminin yanı sıra London Content Dance School’da devam etti. Kürşat Alnıaçık, 1986 yılında Türkiye‘ye döndüğünde Bursa Devlet Tiyatrosu’nda stajyer olarak göreve başladı. Bursa’daki stajyerlik döneminde Uludağ Üniversitesi’nde modern dans dersleri verdi. 1996 yılından itibaren Özel Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda modern dans hocalığı yapmaktadır.

    Kürşat Alnıaçık'ın Oynadığı Filmler

    Beni Sen Anlat

    Uzun Hikaye 

    Can

    Kürşat Alnıaçık'ın Oynadığı Diziler

    İsimsizler

    Diriliş Ertuğrul

    Kara Sevda

    Medcezir

    Kayıp

    Sakarya Fırat

    Kuzey Rüzgarı

    İki Aile

    Deli Yürek

    Süper Baba

    Kürşat Alnıaçık'ın Rol Aldığı Oyunlar

    Üç Kız Kardeş

    Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk

    Harputta Bir Amerikalı

    Benerci Kendini Niçin Öldürdü?

    Atçalı Kel Mehmet

    Ayışığında Şamata

    Kadı

    Don Juan

    Damdaki Kemancı

    Bebek Uykusu

  • 6

    Kerem Gezgin (İbrahim Kendirci)

    Dört aya yakın zamandır Elmalı Jandarma Karakolunda görevli... Yirmi yedi yaşında, yakışıklı bir pratisyen doktor… Doktorluk aile mesleği, annesi doktor, babası cerrah, kardeşi tıp fakültesinde okuyor. Üstelik babası Bursa Devlet hastanesi başhekimi… Kısacası, bu derece nüfuslu bir ailenin oğlu olarak yurtdışına çıkmayı tercih edebilir, askerliğini öteleyebilirmiş; yapmamış. Babasına danışmış; babası, doktorluğu en hızlandırılmış şekilde, en zor şartlarda öğrenebileceği yer olarak askeriyeyi gösterince askere gelmiştir. Aile terbiyesi almış, saygılı bir gençtir. Doktor olarak kendine öz güveni ne kadar tam olsa da henüz alışamadığı askeri sistem içinde ürkektir. Normalde sosyal bir insan olmasına rağmen, farklı kültürdeki bu kasabada tedirgin davranmaktadır. Hamamcı Zühtü’nün kızına yaklaşırken de bu tedirginlik ve aile terbiyesini göreceğiz. Bekâr… Bursalı…

    1986 doğumlu İbrahim Kendirci, lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

    İbrahim Kendirci'nin Oynadığı Diziler

    Kavak Yelleri - Deniz 

    İki Yaka Bir İsmail - Üstün

    Yol Ayrımı - Selim 

    Sevdaluk - Orhan

    Rengarenk / Kaçın Kurası - Yiğit 

    Payitaht Abdülhamid - Yusuf 

    Darısı Başımıza - Merter

    İbrahim Kendirci'nin Oynadığı İnternet Dizileri

    Can Bedenden Çıkmayınca

    İbrahim Kendirci'nin Oynadığı Filmler

    Pars Kiraz Operasyonu - Volkan 

    Arkadaşlar Arasında - Cenk

    Bizim Hikaye - Necip 

    Kervan 1915 - Ahmet