Sadri Alışık kimdir?

Güncelleme: 13 Eylül 2018 Perşembe, 12:12:35

  • 1

    Yeşilçam'ın usta isimlerinden Sadri Alışık'ın torunu, Kerem Alışık ve Sibel Turnagöl oğlu Sadri Alışık, Show TV ekranlarında yeni başlayacak Keşke Hiç Büyümeseydik dizisinde, JR Hulusi Handırı karakterini canlandırmaya hazırlanıyor. 

    28 Mart 1990 tarihinde İstanbul’da doğan Alışık, liseyi Nişantaşı Işık Lisesinde okudu. Ardından Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslarası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

  • 2

    6 ay Universidade Catolica de Lisboa Üniversitesinde Sanat Yönetimi programına dahil oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesinde Sinema-Televizyon bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Yine Bahçeşehir Üniversitesinde İleri Oyunculuk workshoplarına katıldı.

  • 3

    New York’ta ki önemli Akademilerden  Commercial Theatre Institute Euguene O’neill Workshop okulunda hem Tiyatro ve Müzikal Yapımcılığı hemde Drama eğitimi aldı. Türkiye’de Sadri Alışık Kültür Merkezinde Temel ve İleri Oyunculuk Eğitimlerini tamamladı.

  • 4

    Bir Şehnaz Oyun, Yolcular ve Sevgili Doktor isimli oyunların başrolünde yer aldı. 7 senedir Sadri Alışık Kültür Merkezinde hem idari kadro içinde hem teknik kadro içinde yer alıyor olup aynı zamanda oyuncu olarak da görev yapmaktadır.