Bir Vartolu portresi!

Güncelleme: 16 Haziran 2018 Cumartesi, 10:38:20

Esin Övet, Çukur'un fenomen karakteri Vartolu'nun sezon içindeki değişimini anlattı.

Dizi tarihinde görülmemiş bir sezon finaliyle veda etti ‘Çukur' sezona. Bir değil birçok sezon finali sahnesiyle muhteşemdi gerçekten. Hala konuşuluyor. Son yazımda yapımcı Kerem Çatay'a seslenip "Kayıplar oldu. Haliyle yeni oyuncu bulmakta zorluk çekeceksin. Yeni sezonda artık bana bir yer açılmıştır. Rol bekliyorum" dedim. Sağolsun hemen yanıt geldi, "Yaz boyunca güzel bir rol düşüneceğiz artık" dedi. 

Havalara uçuyorum. ‘Çukur' diyorum başka da bir şey demiyorum. Dört gözle rolümü şaka bir yana yeni sezonu bekliyorum. Ve tabii herkes gibi Vartolu'yu yani Erkan Kolçak Köstendil'i. Malum sezon boyunca en çok o konuşuldu. Tanıdığımız, tanımadığınız kadınlar "Vartolu" dedi başka bir şey demedi. Yaz boyunca özleyeceğimiz Vartolu sezona jilet gibi başladı, jilet gibi devam etti.

1-‘Çukur'a giriş:

Marlon Brando'lu, Al Pacino'lu, Robert De Niro'lu ‘Godfather'ı izlemeyeniniz yoktur. Vartolu yani Erkan Kolçak Köstendil ‘Çukur'da tam da ‘Gadfather'dan bir sahneden fırlamış gibi geldi bana. Beyaz ince çizgili, yelekli, lacivert takım elbisesi ve pek tabii kırmızı mendiliyle. Islak geriye yapışık saçlarını da unutmamak gerek. İşte o ‘Çukur'daki eksik tamamlanmıştı. 

2-Ben bildiğiniz babalardan değilim:

Vartolu bildiğimiz babalardan olmadığını bordo takım elbisesiyle gösterdi aslında. İtalyan stili bordo takım elbisesiyle sınırları zorladı ‘Çukur'da. Dikkatleri üzerine çekti. 

3-Her şekilde dikkat çekiyorsun Vartoliii:

İşte o sahne. Köprü altında. Jilet takım elbiselerinden eser yok. Bitmiş, pejmurde bir halde. O sahne çıktığı an "Adam oynuyor" cümleleri çıktı ağzımdan. Oynuyor gerçekten. Her şekilde yansıtıyor bunu. Takım elbiselerine geri döner mi bilinmez ama köprü altında bitmiş, tükenmiş halde de etkiledi herkesi. Geriye bıraktı? ?ı his ‘sezona kadar özleyeceğiz' oldu. 

4-Bu da biz:

Evet bu da sezon finalinde sete ziyarete gittiğim gün birlikte çektirdiğim bir fotoğraf. Vartolu çekim arasında siyah ceketini çıkarıp siyah gömleğini pantolonunun üstüne çeker ek yeni sahnesinin gelmesini bekliyor. Erkan Kolçak Köstendil iyi oyuncu ödülünü bir de benden alıyor gerçekten.

 

ESİN ÖVET