Vartolu Sadettin'den Salih Koçovalı'ya...

Güncelleme: 07 Haziran 2018 Perşembe, 14:22:17

Çukur dizisinin başrol oyuncusu Erkan Kolçak Köstendil'in canlandırdığı karakter Vartolu Sadettin nam-ı diğer Salih Koçovalı'nın değişimi

Çukur'a ilk geldiğinde Çukur'u yıkmak Koçovalılar'dan geri almak için hamlelerde bulunan Vartolu'nun öfkesinin nedeni açığa çıkmıştı. İdris Koçovalı'nın oğlu olan Vartolu'nun öfkesinin sebebi annesi Mihriban'ın öldürülmesiydi.

Hem geçmişte yaşadığı acıların, hem de annesinin intikamını almak isteyen Vartolu, Beyfendi ile anlaşmıştı. Kahraman Koçovalı'yı öldürülmesinde de adı geçince geri dönüşü olmayan bir yola girmişti. Artık Koçovalılar'ın baş düşmanıydı.

Ancak Vartolu çocukluk aşkı Sadiş'i (Saadet) gördüğünde her şey değişti. İçinde bir nebzede olsa yatan Salih'i bulan Vartolu yaşadıkları karşısında duygularını kontrol edemez hale geldi.

Hem Sadiş'ini geri kazanmak isterken hem de Koçovalılar'dan intikam almak istiyordu. Ancak Sadiş'i Vartolu'ların evinde onların kendi kızı olmuştu.

Eli kolu bağlanan Vartolu aşkını geride bırakarak intikamını almanın peşinden gitti.

Ancak en zor anlarda istemsiz bir şekilde kendini belki Sadiş'inden dolayı belki de içinde bastırdığı baba sevgisinden dolayı Koçovalılar'ın yanında onlara yardım ederken buldu.

Yamaç, Vartolu'nun yanında yer alıyordu. Alttan alta onun yaşadıklarını anlıyor ve sakin olması belki bir umut babasıyla Vartolu'nun arasındaki bağı kurmak için bekliyordu.

Sadiş'in Vartolu ile olan bağlantısı Koçovalılar'ın evinde açığa çıkınca her şey bitti. Sadiş evden ayrıldığında Vartolu Sadiş'in yanına gitti. Çocuklar gibi şen bir gün geçirdiler. Ta ki İdris Koçovalı gidip Sadiş'i ordan alana kadar. Sadiş'ini tekrar kaybeden Vartolu'nun öfkesi ona üstünü kapamaya çalıştığı acılarının da açığa çıkmasına sebep oldu. Tekrar intikam ateşiyle tutuşuyordu.

Ve Sultan Ana'nın Sadiş'i Cemil'le evlendirmeye karar vermesinden sonra Vartolu çılgına döndü.

Babasının karşısına geçerek açık açık konuştu. Onu insan yapanın içindeki bir damla umudun sebebin Sadiş olduğunu onu da elinden alırsa elinde sadece ölümün kalacağını söyledi.

İdris Koçovalı'nın sessizliği onda ipleri kopardı...

Vartolu'nun içindeki Salih Koçovalı ortaya çıkacak mı? izleyip göreceğiz...