'Seyirci olsaydım bu şenliği kaçırmazdım'

Güncelleme: 19 Şubat 2017 Pazar, 10:24:36

Yeni Gelin’ dizisinde, ‘Kalender Bozok’ karakterini canlandıracak olan Mustafa Avkıran "Seyirci olsaydım, bu şenliği kaçırmazdım” diyor

Yakında SHOW TV’de izleyiciyle buluşacak olan ‘Yeni Gelin’ dizisinde, ‘Kalender Bozok’ karakterini canlandıracak olan Mustafa Avkıran, “Bu iş bazı diziler gibi karabasan değil. Bir şenlik gibi. Seyirci olsaydım, bu şenliği kaçırmazdım” diyor.

Tanıtımlarıyla adından sıkça söz ettiren, SHOW TV’nin merakla beklenen dizisi ‘Yeni Gelin’ için geri sayım başladı. Baş- rollerinde Jessica May ve Tolga Mendi’nin yer aldığı dizide Mustafa Avkıran, Dağhan Külegeç, Sema Keçik, Lale Başar, Renan Bilek, Yonca Şahinbaş, Burçin Bildik, Zeynep Kankonde, Esin Gündoğdu, Murat Kocacık ve daha birçok ünlü oyuncu yer alıyor. Dizi, Anadolu’da bir aşiretin oğluyla yaşamak için şehir hayatını geride bırakan âşık bir kadın olan Bella’yla 20’li yaşlarında bir Mezopotamya delikanlısı ve aşiret vârisi olan Hazar’ın maceralı aşklarını konu alıyor. Mustafa Avkıran dizide Tolga Mendi’nin canlandıracağı ‘Hazar’ın babası rolünde yani ‘Kalender Bozok’ karakteriyle karşımıza çıkacak. Çekimlerin yapıldığı Adana’da bir araya geldiğimiz usta oyuncuyla diziyi konuştuk...

 

'İNSANLARI GÜLDÜRECEĞİZ'

‘Yeni Gelin’ izleyicilere neler vaat ediyor?

Senaryosunu ilk okuduğumda hiç düşünmeden kabul ettiğim bu dizi insanlarımızı çok güldürecek. Batı kültüründe büyümüş Jessica May’ın, dizideki adıyla Bella’nın aşkı uğruna Doğu kültürüyle tanış- ması eğlenceli bir dille anlatılacak. Çok iyi yazılmış bir komedi olduğunu düşünüyorum. Dizideki gelin-kaynana çekişmesi de merak uyandıracak. Ciddi bir efor sarf ettiğimiz için izleyici bu enerjiyi alacaktır.

Sizin canlandıracağınız Kalender Bozok nasıl biri?

Nam-ı diğer ‘Ağa Kral’. Bozok Aşireti’nin Türkmen reisi, adı gibi kalender bir adam. Sert görünüyor ama aslında pamuk gibi bir kalbi var. Ağzından çıkan her laf aşireti için emir sayılıyor. Yüreği Mezopotamya toprakları gibi verimli ve geniş. Kürt, Arap ve Laz olmak üzere 3 kadınla evlenmiş ama kafasına koyduğu tek bir kadın var. O da kendinden yaşça küçük olan Türkmen Abla.

Rol gereği de olsa 3 eşinizin olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu övülecek bir durum değil lakin aşiret geleneğine baktığı- mızda normal bir durum. Ülkemizin belirli yerlerinde 1950’lerden 1980’lere kadar bu durum sıkça görülüyordu. Komedi olduğunu bilerek oynamak ilginç olacak. 3 güzel kültürü işleyeceğiz.

Bugüne kadar canlandırdığınız karakterlere baktığımızda sert bir imaj çizdiğinizi söyleyebiliriz. Günlük yaşamda nasıl birisiniz?

Bir tarafım acayip kalender, bir tarafım da yumuşaktır. Dediğiniz gibi bugüne kadar hep sert ve güçlü adamları oynadım. Özümde sabır taşı gibi sakin bir adamımdır. Çok zor sinirlenirim ve insanları kolay kolay kırmam. Seyirci bu rol sayesinde beni daha önce hiç görmediği bir şekilde görecek.

'AŞURE TADINDA BİR DİZİ'

Bugüne kadar kırsal kesimde çekilmiş dizilerden farkınız ne olacak?

Bugüne kadar bu denli motifin, farklı kültürlere ait eşyanın olduğu bir iş izlemediğimizi düşü- nüyorum. Motifin dibine vurduk. Öte yandan ekranda bu denli bir zengin kadroya sahip olan bir iş daha olmadığını da düşünüyorum. Karakterleri gördüğünüzde dizide bütün Anadolu’nun olduğunu da fark edeceksiniz. Laz’ı, Çerkez’i, Türkmen’i, Arap’ı hepsi var. Aşure tadında diyebilirim. Zaten bu işi bu denli önemli oyuncularla oynamak zorundasınız. Riske atılacak bir iş değil.

 

'ADANA BİZİ BAĞRINA BASTI'

Dizinin çekimleri Adana’da gerçekleştiriliyor. Buradaki atmosfer için neler söylersiniz?

Bu işi, tarihi bir konakta çekiyoruz. Bir yandan Endülüs dönemini andı- ran bir hava, bir yandan da kervansaray havası var. Sağolsunlar burada yaşayan vatandaşlarımız çok misafirperverler. Bizi akrabaları gibi ağırlıyorlar. Dizi daha ekrana gelmeden bu denli bir sevgi seliyle karşılaşacağımı hiç ummazdım. Adana bizi bağrına bastı.

'JESSİCA YETENEK VAAT EDİYOR'

Dizide gelininizi oynayacak, aslen Brezilyalı rol gereği İspanyol olan Jessica May, seyirci için kapalı bir kutu. Onun hakkında neler söylersiniz?

20’li yaşlarının başında olan Türk asıllı İspanyol güzeli, hikâyemizin esas kızı. Türkiye’de çok uzun süredir yaşamamasına rağmen, Türkçe’si fevkalade. Sular seller gibi Türkçe konuşuyor. Algısı da açık. Yetenek vaat ediyor bana sorarsanız. Sırf Jessica değil aslında diğer oyuncularımız da çok kıymetli. Komedi alanında kendisini ispatlamış isimlerden bahsediyoruz.

'KARABASAN DEĞİL EĞLENCELİ BİR İŞ OLDU'

Günümüzde televizyonlarda pek çok alternatif varken insanlar neden sizde karar kılmalı?

Dönem dönem karamsar günler geçirdiğimizi düşünürsek, bu dizi vesilesiyle insanların içine bir rahatlama, huzur gelecek. Hayatla küs olan insanlar hayatla barı- şacaklar. Televizyonu açtığımızda bazı dizilerde karabasan olduğunu görebilirsiniz. Bu iş karabasan değil, eğlenceli bir iş. Seyirci olsaydım, ‘Yeni Gelin’i tek geçerdim. Dizinin eğlenceli ve 7’den 70’e herkese hitap eden bir hikâyesi var. ‘Yeni Gelin’i bir şenlik gibi düşünebilirsiniz. Seyirci olsaydım bu şenliği kaçırmazdım. İnsanlar ilk bölümü izleyip hikâye örgüsünü kavradıklarında dediğimi daha iyi anlayacaklar. İnsanlara nefes aldıracağız.