'Hayalim gerçek oldu'

Güncelleme: 12 Nisan 2016 Salı, 06:31:00

SHOW TV’nin sevilen dizisi ‘Kış Güneşi’nde canlandırdığı Nadide karakteriyle dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Buse Varol, “Oyunculukta idolüm yok, kimseye de özenmiyorum” diye konuşuyor

SHOW TV’NİN ilgiyle izlenen dizisi Kış Güneşi’nde ‘Efe’ karakterine hayat veren Şükrü Özyıldız’ın üvey kardeşi Nadide’yi oynayan Buse Varol’un 10 parmağında 10 marifet var. İşte bilmediğiniz yönleriyle Buse Varol...

 

Oyunculuğa ne zaman ve nasıl başladınız?

 

2012 yılında Denizli’de hem Pamukkale Üniversitesi’nde okuyup hem de dershanede edebiyat öğretmenliği yaptığım esnada Facebook’ta bir reklam gördüm. Reklamda ‘Miss Turkey yarışmasında Türkiye’nin kraliçesi’ siz olabilirsiniz yazıyordu. Babamın da desteğiyle 2012’de Miss Turkey’ye katıldım ama dereceye giremedim. Çok geçmeden fotoğraf elemesini geçtiğimi öğrenince İstanbul’a geldim ve ‘Tozlu Yollar’ isimli diziyle oyunculuğa adımımı attım. Sonrasında ‘Şehrin Melekleri’, ‘Arka Sokaklar’ ve son olarak da ‘Kış Güneşi’ geldi. Aslında oyunculuk küçüklükten beri hayalimdi.

 

'NADİDE KADAR SAF DEĞİLİM'

 

 

 Konservatuvar eğitimi almamış olmanın eksikliğini hissediyor musunuz peki?

 

Edebiyat ve işletme yönetimi okumuş olabilirim ama oyunculuk eğitimleri almaya devam ediyorum. Konservatuvar mezunu olmamamın sıkıntısını yaşamıyorum. Bugüne kadar çalıştığım Selda Alkor, Zafer Ergin ve Hakan Boyav gibi isimlerin gelişimime çok katkısı oldu.

 

 Kış Güneşi’ne gelecek olursak, dizide canlandırdığınız Nadide karakteri fakir, balıkçı bir ailenin kızı. Aynı zamanda Efe’nin üvey kardeşi. Biraz kapalı kutu gibi...

 

Nadide karakterini çok seviyorum. Nadide zengin olmak, modellik yapmak, magazin dergilerine bakmak isteyen, süslü püslü bir kız. Ama o varoşluğu da üzerinden atamıyor. İyi bir karakter olmasının yanında hırslı olması onun için negatif. Ne çok masum ne de çok kötü. İlerleyen bölümlerde Nadide aşkıyla ve hırslarıyla gündemde olacak.

 

Nadide’yle benzeşen ve ayrılan yönleriniz nelerdir?

 

Benzeşen yönlerimiz yok. Bana benzeyen rolleri oynamıyorum. Farklı yönümüz ise Nadide saf bir kız. Ben o kadar saf bir kız değilim. Gözü açık, akıllı bir kızım.

 

Karaktere ilişkin nasıl tepkiler alıyorsunuz?

 

Dizide tatlı bir kızı oynadığım ve hikâyem Burak ile aşkımız üzerine kurulu olduğu için genelde pozitif tepkiler geliyor. Çünkü insanlar bu aşka inandı. Nadide’yi çok renkli bir karakter olduğu için oynamayı kabul etmiştim, iyi ki de etmişim. 

 

‘Kış Güneşi’nin her bölümde izleyicilerin damaklarında ayrı bir tat bırakmasını neyle açıklarsınız?

 

Şükrü’nün 2 karakteri aynı anda oynamasının etkisi yadsınamaz. Kaybedilen bir hayatı oynuyor. Birinin hayatını yaşıyorsun ama aslında o değilsin. Bu durum insanlarda merak uyandırdı. İzleyici hem sokak hayatını hem de lüks hayatı görüyor. 

 

Sette ortamınız nasıl?

 

Sette kimsenin birbirine karşı negatif elektrik akımı yok. İnsanlar sürekli güleryüzlü olabilir mi? Oluyor işte. Reyting kaygımız da olmayınca ortaya pozitif enerji saçılıyor. Babamı oynayan Mehmet Esen’e çok gülüyorum mesela.

 

'MERAK UNSURU KATLANACAK'

 

Kış Güneşi’nin önümüzdeki bölümlerinde seyircileri neler bekliyor?

 

İzleyici en çok Efe ile Nisan’ın birbirine âşık olup olmayacağını merak ediyor. Çünkü Nisan Efe’nin ikizi olan Mete ile evliydi. Mete ölünce, Efe Mete’nin yerine geçti, şu an karıkoca hayatına devam ediyorlar. Bir yandan da Mete’nin sevgilisi Seda hamile. “Acaba Mete onunla mı evlenecek?” sorunsalı var. Nadide de Mete’nin hayatına dahil olmaya çalışıyor. Merak unsuru her geçen bölüm katlanarak artacak.

 

Oyunculuğunu gıptayla seyredip kendinize idol olarak gördüğünüz bir meslektaşınız var mı?

 

Oyunculukta idolüm yok. Kimseye özenmiyorum, kimseyi kendime örnek almıyorum. Yapabileceğimin en iyisini yapıyorsam niye başkasını örnek alayım ki? Ben Buse Varol’um. Daha 5 yaşındayken annemle tiyatroculuk oynardık, hep kendim olurdum. Lisede skeçler yazardım. Özgüven meselesi diyebilirim.

 

'İLK SİNEMA DENEYİMİM'

 

Mayısta vizyona girecek olan ‘Dağ 2’ filminde sizi de göreceğiz. Bu film hakkında neler söylersiniz?

 

Film, askeriye yaşantısını ve dağda teröristlerle çatışmaları konu alıyor. İlk filmde teröristlerin elinden kurtulan Oğuz ve Bekir, bu kez özel kuvvetlere katılacak. İlk sinema deneyimim olan bu filmde Ece karakterini oynayacağım. Filmin terör ekseninde günümüze ışık tuttuğunu söyleyebilirim.

 

'ASLI'YLA BİRLİKTE OYNAMAK HAYALİMDİ'

 

Dizide üvey abinizi canlandıran Şükrü Özyıldız hakkında neler söylersiniz?

 

Enerjisi çok yüksek biri. Sette en fazla yorulan oyunculardan biri olmasına rağmen bize aşıladığı enerji ve sıcaklık takdire şayan.

 

Peki ya Aslı Enver?

 

Diziye başlamadan önce Aslı Enver’le tanışıp bir dizide oynamanın hayalini kuruyordum. Bu hayalim kısa sürede gerçek oldu. Aslı’da ne ego var ne de kapris, onu çok seviyorum.

 

'Butik pastacılık yapacağım' 

 

Setten artakalan zamanlarınızda neler yaparsınız?

 

Kurabiye, makaron ve pasta tasarımları yapıyorum. Sonra bunları müşterilerime sipariş aldıkça satıyorum. Kurabiyelerim güzel, iddialıyım. İleride küçük bir yer açıp butik pastacılık da yapmayı düşünüyorum. Yemek dışında yağlıboya tablolar yapıyor ve savunma sanatlarıyla ilgileniyorum. Aynanın karşısında veya banyoda saatlerce şarkı söyleyebilirim.

 

'AŞK KADINI DEĞİLİM'

 

Aşkı nasıl tarif edersiniz?

 

Bugüne kadar pek çok kez aşk duygusunu tattım ama tanımını yapamıyorum. Ben aşk kadını değilim, beceremiyorum. Aşkı elime yüzüme bulaştırıyorum. Şu an ilişki için doğru zamanı ve doğru kişiyi bekliyorum. Daha önce yaşadığım için ekleyeyim aynı sektörden biriyle aşk yaşamak çok zor.