'Seyirciyi Şaşırtacağız'

Güncelleme: 08 Ekim 2015 Perşembe, 09:43:08

Show TV’nin ilgiyle izlenen dizisi ‘Asla Vazgeçmem’de Fırat Kozan karakterini canlandıran Hakan Dinçkol, “Bu benim ilk oyunculuk deneyimim. Işin mutfağını en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyorum” diyor

SHOW TV’nin, yapımcılığını Gold Film’in üstlendiği ilgiyle izlenen dizisi ‘Asla Vazgeçmem’ merak uyandıran bölümleriyle seyircisini ekran başına kilitlemeyi sürdürüyor. Dizide ‘Fırat Kozan’ karakterini canlandıran yakışıklı oyuncu Hakan Dinçkol, hakkında merak edilenleri HT MAGAZİN’e anlattı.

 

‘HEDEFLERİMDE İNATÇIYIM’

 

Canlandırdığınız karakteri anlatır mısınız?

Bu benim ilk oyunculuk deneyimim. Dizide ‘Fırat Kozan’ karakterini canlandırıyorum. Diziye 11’inci bölümde dahil oldum. Yiğit Kozan’ın kuzeniyim. Fransa’da yetişmiş, orada bir evlilik geçirmiş biri. Evliliğinden 5 sene sonra Türkiye’ye dönüyor. Döner dönmez ilk aşkı olan İclal’le karşılaşıyor. Fırat, hayata karşı rahat olan, espritüel, hayatı ciddiye almayan bir adam. Özündeyse İclal’e olan aşkından ötürü yaralı bir adam olduğu söylenebilir. İclal onun ilk aşkı. Araya giren Aytül Hanım, Yiğit ile İclal’i evlendiriyor. Aşkını içine gömdüğü için Fırat’ın Fransa’ya gittiğini söyleyebilirim. Sevdiği kadına karşı yapılanları gördükçe aşkının daha fazla mücadelesini veriyor. Gözü İclal’den başkasını görmüyor. Seyirciyi biraz beklettik farkındayız ama beklediklerine değecek. Birbiri arkasına çok bağlantılı gelişmeler var. İyi bir sezon bizi beklior.

 

Karakterle benzeşen yönleriniz neler?

 

Sevdiğim şeyler ve hedeflerim konusunda inatçı olmam benziyor. Bir şeyi kafama koyarsam onu yapmak için elimden geleni yaparım. Normalde sakin bir yapıya sahibim. Eskiden daha detaycı bir adamdım. Şimdi olaylara daha soft bakıyorum. Eskisi gibi ideallerim var ama soft yaşıyorum.

 

Dizi sektörüne nasıl girdiniz?

 

Daha önce parakendecilik sektöründe 10 yıl yöneticilik yaptım. İlk tanışmam 3-4 sene önce oldu. Özel bir firmada çalışırken yakın bir arkadaşımın katkılarıyla ilk kez reklamda boy gösterdim. Artık bir reklam ajansım var. Reklam oyuncusuyken şimdi bir ajans sahibiyim. Dizide de rol gereği bir reklam ajansı sahibiyim.

 

‘SEYİRCİYİ ŞAŞIRTACAĞIZ’

 

Oyunculuk ve reklamcılık bir arada mı yürüyecek?

 

34 yaşında hayatım ve kariyerimle ilgili ciddi bir karar aldım. Oyunculuk sektörüne daha çok enerji ve zaman harcamaya karar verdim. Şu an oyunculuk ve reklamcılık paralel bir şekilde devam ediyor. Reklama da devam edeceğim. Oyunculuk, içerisine girdiğinizde çıkamayacağınız bir şey. Oyunculuk alanında kariyer yapmak istiyorum. Hatta diziyle aynı döneme denk geldiği bir sinema filmi projesini de geri çevirdim. Dışarıdan olumlu tepkiler alınca mutlu oluyorum. Eğitmen arkadaşlarımın yardımının yanı sıra çeşitli kitaplar okuyarak da kendimi ilerletmeye, işin mutfağını en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyorum. Sağolsun yönetmenimiz Aysun Hanım bana çok destek oluyor.

 

 Nasıl bir sezon bekliyor izleyicileri?

 

Yeni sezonda seyirciyi şaşırtacak çok ekstra finaller olacak. Geçtiğimiz sezonu izleyenler her bölümde çarpıcı bir olaya tanıklık etti. Sezon finalinde İclal, Nur ile Yiğit’i görmüş, Fırat’ın duygularını öğrenmişti. Bunlar su yüzüne çıktığı için bu sezon ilişkilerdeki diyaloglar bambaşka bir hal alacak. Nasıl ilerleyeceğini ben de heyecanla bekliyorum.

 

 

 

 

'OYUNCUYUM DİYEMİYORUM’

 

Şu an oyunculukta kendinizi nasıl nitelersiniz?

 

Kendime oyuncuyum diyemiyorum. Bu işin okulunu okumadım,. Bütün enerjimi bu işe harcayacağım bir komedide oynamayı çok istiyorum. Daha sert bir karakter de olabilir. Aile babası da oynamayı isterim. 34 yaşındayım, fiziğime bakan herkes beni 25’li yaşlarda görüyor. Genç roller de olabilir.

 

 

Peki çevreden insanların size karşı tepkileri nasıl oluyor?

 

Son dönemde 3-4 reklamım arka arkaya girdi. Sonrasında da dizi geldi. Metrolarda ve kafelerde, yoğun bir şekilde olmasa da oyunculuğumu beğendiğini söyleyenler yanıma geliyor ve onlarla birlikte fotoğraf çektiriyoruz. Ben kimseyi kırmam.

 

 

'SAMİMİYETSİZLİĞİ SEVMİYORUM'

 

Bir kadında olmazsa olmazınız nedir?

 

Samimiyetsiz kadınları sevmiyorum. Samimiyetsizlik hissettiğim zaman direkt uzaklaşırım oradan. Neşeli ve enerjisi yüksek insanlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Zaten son günlerde üzücü gelişmeler yaşıyoruz. Allah’tan kızım bana bütün yorgunluğumu unutturuyor.

 


'SOKAK MODASINI TAKİP EDİYORUM'

 

Oyunculuk yapmasaydınız, hangi alanda olurdunuz?

 

Modanın içerisinde olmak isterdim.


Modayı takip eder misiniz?

 

Sokak modasını takip ediyorum. 50 tane jean’im vardır. Ayakkabı, ceket ve pantolon dolabımın tamamını oluşturuyor.

 

Amine Gülşe kıyafet konusunda sizden fikir alıyor mu?

 

Amine çok sevdiğim bir arkadaşım. Fikir alışverişi yapıyoruz. Ona özellikle tulum giymek çok yakışıyor.

 

 Vazgeçemediğiniz bir aksesuvar var mı?

 

Kızımın ve benim isimlerimizin yazdığı bileklik hep yanımdadır.

 

‘CİDDİ BİR FİLM ARŞİVİM VAR’

 

 İş dışındaki zamanlarınızda neler yaparsınız?

 

Haftanın 6 günü, gece gündüz, güzel bir iş çıkarmak için şevkle çalışıyoruz. Sette her dakika yüksek enerji var. Aralarda Tolgahan’la PlayStation partilerimiz oluyor. Film izlemeyi çok seviyorum, ciddi bir arşivim var. Bilimkurgu, savaş ve aşk filmlerini ilgiyle izliyorum. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Al Pacino favorilerim.