"Bana göre aşk bir ömür olmalı"

Güncelleme: 20 Ekim 2014 Pazartesi, 10:59:29

"Fatih Harbiye" dizisinin güzel oyuncusu Dilara Öztunç, showtv.com.tr'den Denizhan Koçdemir'e konuştu

"Fatih Harbiye" dizisinin güzel oyuncusu Dilara Öztunç, showtv.com.tr'den Denizhan Koçdemir'e konuştu 

 

Google'da sizi aradığımızda boy ve kilonuzun çok araştırıldığını gördük. Bu da sizin örnek alındığınızı gösteriyor. Fit ve sağlıklı bir vücut için neler yapıyorsunuz? Diyet ve spor?  


Diyet ve spor yapmıyorum. Tamamen beyin gücü ile bu işin hallolduğuna inanıyorum. Zaten, sağlıklı bir vücut ve metabolizmayı hızlandırmak için beyin gücünün kullanılması ile ilgili kitaplar da var. Ben tabi bu kitapları okumadan önce bunu yaptım. Sonra kitapları da okudum. Yani özetle bunları tamamen beyin gücü ile yapıyorum.  

 

Bir röportajınızda "Gençler, aşkı fast food gibi tüketiyorlar; alıp, yiyip çöpe atıyorlar!" demişsiniz. Size göre aşk nasıl olmalı?


Bana göre aşk bir ömür olmalı. İnanılmaz sadakat, özveri ve inanılmaz fedakarlık isteyen bir şey bence ama öyle bir dönemdeyiz ki yani gerçekten her şey fast food gibi instagram denen bir şey var mesela en başında. Yani insanlar ilişki yaşıyorlar, ayrılıyorlar bunların hepsi yayında. Dünyanın bir ucunda ki insanlar instagram’dan birbirlerini görüyor ve ekleyebiliyor. Bazen bir bakıyorsunuz onlar evleniyor falan : ) O kadar hızlı ki her şey böyle bir çağda yaşadığımız için ne yazık ki ilişkilerde böyle olmuş, hemen tükeniyor. Aynı kişi ile yıllarca birlikte olmak artık pek mümkün olmuyor. Benim kalbimden geçen bu ama işte yaşaması zor oluyor hem de çok zor. Bulursak bırakmayalım : )  

 

Set dışında genelde neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?  


Sosyal medya ile aram iyi değil aslında. İnstagram ve twitter (çok az) kullanıyorum sadece. Onu da daha önceden daha çok kullanıyordum. Şaşasına ben de kapılıp gitmiştim bir dönem ama şu ara daha temkinli kullanıyorum. Sadece işim ile ilgili şeyleri paylaşmaya özen gösteriyorum. Arada belki hani nerede olduğumu falan paylaşabilirim ama : ) mümkün olduğunca kısıtlamaya çalışıyorum.    

 

"Sadece kıskanmayı değil aşkta, sevgi ve fedakarlık yapmayı çok iyi bilirim"  


Pelin gibi siz de âşık olunca kıskanç ve tehlikeli davranışlar içerisine girer misiniz?  


Aşık olursam eğer gerçekten çok seviyorsam inanılmaz kıskanırım. Aşırı boyutlarda kıskanırım ama tehlikeli olmam. Çok gururlu bir yapıya sahibim. İnanılmaz bir onur ve gururla kaplanmışım. Bu da çok fazla aslında. O yüzden tehlikeli olup, bir şeyler için mücadele eden bir insan değilim. Sadece kıskanmayı, aşkta sevgi ve fedakarlık yapmayı çok iyi bilirim. Sonra da karşıdan bu kadar kusursuz olduğum için bir o kadar da karşılık beklerim ama tehlikeli oyunlara girmem, elde etmek için hiçbir şey yapmam. Çünkü zaten fazlasıyla aşk ve sevgiyi vermişimdir.   

 

Pelin için istediklerini elde eden birisi demişsiniz, bu tanımlama doğru mu? Sizce Macit'i bu yolla elde edebilir mi?  

 

Pelin denedi, bir şeyler olur gibi oldu önce ama sonra olmadı. Bu şekilde daha fazla üstüne gittikçe bir şeyler daha ters gitmeye başladı aslında. Ben böyle konularda biraz daha geride durmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Birazcık olayları akışına bırakmak, insanları özgürlüklerine bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Yani bu şekilde Macit’i elde edemez diye düşünüyorum.   

 

"Saçlarım sarı olduğu için ya saf bir kızı ya da zengin ailenin sosyetik kötü kızını oynadım. Bu saçla köylü kızını oynayamayacağımı düşünüyorum" demişsiniz. Mesela hangi karakteri oynamak isterdiniz?  


Sarışın bir köylü kızı yani boyalı saçlı bir köylü kızı tabi ki oynayamam istesem de oynayamam pek inandırıcı olmaz ama projeye çok inanırsam tabi ki değişiklik yapabilirim kendimde. Türkiye’de şöyle de bir algı var maalesef, sarışın kız zengin kızı oynar ya da kötü kızı oynar gibi ama ben birazcık bunun kırılmasını istiyorum. Çünkü sarışın bir sürü temiz kalpli, doğal, çok masum kızlar da var. Yani sarı saçı böyle bir kalıba sokmanın yanlış olduğunu düşünüyorum o yüzden belki de ben sarı saçlarımı değiştirmeden Türkiye’de bir ilk olarak bu algıyı yenebilirim : )  inşallah hedefim bu : ) Yani masum kızı oynamak istiyorum sarı saçlarımla.. en basiti, ben mesela sarı saçlı ve masum bir insanım, hiç bir zararım yok kimseye : )  

 

Ne tür filmleri seversiniz? Bir kaç örnek verebilir misiniz?  


Korku filmlerinin hastasıyım. Korku filminde oynamak çok istiyorum. Tek hayalim diyebilirim ama Türkiye’de maalesef komedi filmi gibi çekiliyor. Yani yapılamıyorsa çekmek için çekilmesin. Birikim yapıp, çalışmalar yapıp çeksinler ama her şeye rağmen gülüneceğimi bilerek de olsa yine de korku filminde oynamayı istiyorum. Çünkü inanılmaz korku filmi aşığıyım. Sürekli korku filmi izlerim. Mesela hayatımda izlediğim en iyi korku filmi Korku Senası’ydı. Neredeyse bütün korku filmlerini izledim ama üzerine daha iyisi olmadı bence.  

 

DİLARA ÖZTUNÇ #CANLIRÖPORTAJ SORU VE CEVAPLARI  


Pelin sosyal medyada olsaydı, kimleri takip ederdi?  

 

Pelin, Macit ve Neriman’ı takip ederdi. Başka kimseyi takip etmezdi herhalde : )

 

Pelin iyi giyinmeyi seven bir kız, "Bu Tarz Benim" yarışmasını izler miydi?

 

Pelin, iyi giyinmeyi seviyor ve biliyor. O yüzden yarışma da güzel olduğu için orada jüri olmayı tercih ederdi, isterdi. İzlemek yerine, fikir vermek isteyeceğini düşünüyorum yani.  

 

İzlediğiniz yabancı diziler var mı? Örnek verebilir misiniz?  

 

Çok iyi yabancı diziler var biliyorum ama izlemiyorum. Çünkü hem çalışma temposu hem kendi dizime bakıyorum. Aslında yabancı dizi izleyerek algımı dağıtmıyorum öyle söyleyebilirim.  

  

Pelin için "Ekrandaki kızın benimle alakası yok." demişsiniz. Size en yakın karakter hangisi?  

 

Yok aslında :)