Adana Mutfağından Sembuski

Lezzetli yemeklerin adresi Nursel’in Mutfağı'nda Adana'ya özgü "Sembuski" tarifi verildi.

Hamuru İçin:
1 kg un
1 çay kaşığı tuz
Su
İç Harcı İçin
1 kg ıspanak
3 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzerine Sürmek İçin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
Ispanak ve soğan doğranır. Su, un ve tuz birleştirilerek hamur oluşturulur. Soğan yağ, salça ile kavrulur. Kaynayan suya ıspanaklar atılırarak 2 3 dk bekletilir. Ispanak ve soğanların içine tahin eklenerek harç oluşturulur. Dinlenen hamur tekrar yoğrulur ve bezelere ayrılır. Açılmaya başlanır. Hamurlara harç eklenir ve kapatılır. Kapatılan hamurların yanlarına çatalla şekil verilir. Sacın üzerinde pişirilir.