Balkabağı Dolması

Nusel'in Mutfağı'nda Bitlis yöresine özgü "Balkabağı Dolması" tarifi verildi.

 

MALZEMELER 
Yarım balkabağı 
Yarım kilo dana kıyma 
4 su bardağı ince bulgur 
1 avuç reyhan 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 kase yoğurt 
2 diş sarımsak 
Su

Bal kabakları ince ince dilimlenir. Dana kıymanın içine bulgur, reyhan, tuz koyularak yoğurulur. Yoğurulan harçtan misketten biraz daha büyük parçalar koparılıp klasik köfte şekli verilir. tencereye iki sıra dilimlenen balkabaklarından konur. Üzerine köfteler atılır. tencere dolana kadar aynı sıra ile köfte ve balkabakları dizilir. Tencereye 1 çay bardağı kadar su koyulup pişmeye bırakılır. Balkabağı dolması sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir.