Çortu Taplaması

Nursel'in Mutafağı'nda Bitlis yöresine özgü olan "Çortu Taplaması" yapıldı.

MALZEMELER 
Yarım kilo çortu
3 su bardağı ince bulgur 
4 adet kuru soğan 
1 adet yumurta 
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı karabiber 
Su (Evde çorti yoksa lahanaları ince doğrayıp bol tuzladıktan sonra kapalı bir kavanozun içinde ve özellikle güneşte 1 hafta kadar bekletmeniz gerekmektedir) Çortu kaynar suya alınarak kaynatılır. Yoğurma kabına ince bulgur alınır içine çortunun haşlama suyundan koyarak ıslatılır. İçine yumurta ve un koyularak yoğurulur. Karışan harçtan misket büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Köfteler kaynar suda haşlanır. Üzerine de hafifçe bastırılır. Soğanlar piyazlık doğranır. İçine tuz ve sıvıyağ koyularak karamelize edilir. Servis kabına önce köfteler alınır. üzerine de karamelize soğan serilir. Çortu taplaması sıcak servis edilir.