Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Çortu Taplaması
Nursel'in Mutafağı'nda Bitlis yöresine özgü olan "Çortu Taplaması" yapıldı.
MALZEMELER Yarım kilo çortu 3 su bardağı ince bulgur 4 adet kuru soğan 1 adet yumurta Yarım su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Su (Evde çorti yoksa lahanaları ince doğrayıp bol tuzladıktan sonra kapalı bir kavanozun içinde ve özellikle güneşte 1 hafta kadar bekletmeniz gerekmektedir) Çortu kaynar suya alınarak kaynatılır. Yoğurma kabına ince bulgur alınır içine çortunun haşlama suyundan koyarak ıslatılır. İçine yumurta ve un koyularak yoğurulur. Karışan harçtan misket büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Köfteler kaynar suda haşlanır. Üzerine de hafifçe bastırılır. Soğanlar piyazlık doğranır. İçine tuz ve sıvıyağ koyularak karamelize edilir. Servis kabına önce köfteler alınır. üzerine de karamelize soğan serilir. Çortu taplaması sıcak servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.