Karamelize Elmalı Tart

Nursel Ergin bugün, Şef Şenol Demirtaş ile birlikte karamelize elmalı tart tarifini yapımını gösterdi.

 

Malzemeler:
1,5 kg yeşil elma
100 gr toz şeker 
1 yemek kaşığı tereyağı 
2 adet milföy hamuru 
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 tatlı kaşığı tarçın 
3 yemek kaşığı vanilyalı dondurma 
Elma soyulur ve içi alınır. Dörde bölünür. Tencereye şeker ilave edilir, biraz Karamelize olunca tereyağı eklenir. Elmalar eklenir, karıştırılır ve ağzı kapatılarak pişirilir. 2 milföy hamuru önceden dolaptan çıkartılır, yumuşatılır. Sonrasında birleştirilir ve merdane yardımıyla açılır. Kek kalıbı tabanına göre kesilir. Kek kalıbı biraz yağlanır. Kek kabına dizilir. Üzeri milföy ile kapatılır. Fırına verilir. Ters çevirilerek yanında dondurma ile servis edilir. Afiyet olsun.