Cevizli Bursa Lokum

Nursel Ergin bugün, Seval Özcan ile birlikte Cevizli Bursa Lokum tarifini gösterdi.

 

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 adet yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı süt

Aldığı kadar un

İç Harcı için:

500 gr ceviz içi

250gr tahin

3 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı zeytinyağı

Sıvıyağ

Üzeri İçin:

1 su bardağı tahin 

Sıvıyağ

Su

Un tepsiye koyulur, ortası açılır ve yaş maya, süt, şeker ve tuz eklenir. Yavaş yavaş su eklenerek yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelir ve mayalanması için bekletilir. Sıvıyağ ve zeytinyağı karıştırılır. Tepsiye karışım yağ sürülür. Hamurdan alınan bezeler tepside açılır. Ayrı bir kapta şeker ve tahin dışındaki tüm iç malzemeleri karıştırılır. Un yağla açılır. İçine önce toz şeker, sonra tahin ve iç harcı eklenir. Rulo haline getirilir. Eşit parçalarda kesilir. Tepsiye dizilir. Sonrasında tahin, sıvıyağ ve su koyularak 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.