Çikolatalı Alman Pastası

Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden "Çikolatalı Alman Pastası" tarifini verdi.

 

Malzemeler;

5 su bardağı un

2 yumurta 

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı su 

1 çay bardağı süt 

10 gr kuru maya

1,5 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağı 

1 tutam tuz

Kreması İçin;

3 su bardağı süt 

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yumurta sarısı 

1 paket vanilya

Üzeri için;

1 paket krema

150 gr bitter çikolata

Pudra şekeri

Karıştırma kabına un koyup ortasını havuz gibi açalım. Yumurta, yoğurt, su, süt, kuru maya, şeker, tereyağı ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan cevizden Biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim bu şekilde hamurlarımızı tepside yaklaşık yarım saat bekletelim.Daha sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Kreması için; Tencerenize süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilya ekleyip sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Şimdi çikolata sosumuz için; kremayı kaynama noktasında ocaktan alıp çikolatanızı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın ve soğumasını bekleyin.

Şimdi hazırladığımız kremayı sıkma torbasına dolduralım pişen hamurlarımızı fırından çıkarıp soğuduktan sonra ortadan keselim hazırladığımız kremayı üstlerine sıkalım. Diğer parçalarını üst kısmını çikolata sosuna batırıp kremanın üzerlerine kapatalım. Afiyet olsun.