Fındıkpare Tatlısı

Nursel'in Evi'nde Özlem Yüksektepe bugün sizler için fındıkpare tatlısı tarifinin yapımını gösterdi.

Malzemeler;
125 gr tereyağı 
2 yumurta 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 su bardağı öğütülmüş fındık
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
1 çay bardağı irmik 
Aldığı kadar un 
Şerbeti için;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Bir kaç damla limon suyu 
Şerbet için, su ve şeker tencerenin içerisine konulur ve kaynamaya bırakılır.
15 dakika kaynatıldıktan sonra, üzerine limon suyu ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Karıştırma kabına oda ısısında tereyağı, 1 yumurta , 1 yumurta akı, sıvıyağ, pudra şekeri ekleyin homojen bir şekilde karıştırın. İrmik, un, öğütülmüş fındık, vanilya, kabartma tozu ekleyip yoğurun.
Fırın tepsinizi yağlayın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. 
Fırından çıkartılan sıcak fındık pareüzerine soğuk şerbet ilave edilir.
Tatlılar, şerbetini çekip, iyice soğuduktan sonra servis yapılabilir.