55 saniyede Profiterol

Lezzetli yemeklerin buluşma noktası Nursel'in Evi'inde bugün yine birbirinden farklı tarifler verildi. Yemek kokusunun eksik olmadığı Nursel'in mutfağında 55 saniyede Profiterol tarifi verildi. Bu lezzetli tarif kaçmaz. 

 

55 saniyede Profiterol tarifi için malzemeler;

110 gr tereyağı 

175 gr un 

250 ml su 

Bir tutam tuz

5 yumurta

Kreması İçin;

500 ml süt

100 gr toz şeker

40 gr tereyağı 

6 adet yumurta sarısı 

70 gr un 

30 gr mısır nişastası 

1 vanilya çubuğu

Çikolata sosu için;

275 gr krema

70 gr tereyağı 

225 gr bitter çikolata

Profiterol hamurunu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tencerede eritelim ve erimeye yakın üzerine suyu ve tuzu ekleyerek karışımımızı kaynatalım. Su kaynayınca içerisine unu ekleyelim ve karıştırarak 5 – 6 dakika kadar pişirelim. Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca içerisine yumurtaları tek tek kıralım ve mikserde iyice çırpalım. Profiterol hamurumuz artık hazır.Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Sıkma torbasına koyduğunuz profiterol hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve bunları tepsiye dizelim.

Fırını önce 220 derecede iyice ısıtalım. Sonra fırını 190 dereceye ayarlayalım ve profiterolleri fırına koyup kızarana kadar pişirelim. Fırını asla hiç açmayalım. Fırını açarsak profiterol hamurları söner.

Kreması İçin; Sütü, şekeri ve vanilyayı soğuk olarak karıştıralım ve kaynatmak üzere ocağa koyalım. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.

Diğer taraftan yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın. Un ve nişasta ekleyerek çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş ısıttığınız şekerli sütü ekleyerek iyice çırpın. Krema kaynadıktan sonra 2 – 3 dakika daha pişirip altını kapatalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.

Kremayı ısıtıp ocaktan alın ve çikolatalarınızı ilave edip iyice karıştırın. Soğumaya bırakın.

Profiterol hamuru pişip soğuduktan sonra, onların alt kısımından delikler açıp sıkma torbasına koyduğunuz krema ile doldurun ve üzerilerine çikolata sosundan dökelim. Profiterol tatlımız buzdolabında 1 – 2 saat soğuduktan sonra servise hazır olacaktır.